Guber odigrao neriješeno sa Bosnom

FK GUBERU drugoj pripremnoj utakmici Guber je, na srebreničkom Vidikovcu, odigrao neriješeno 4:4 sa Bosnom iz Kalesije. Sva četiri pogotka za domaću ekipu postigao je novajlija u timu Ratko Đurić, dok su strijelci za goste bili: Sakić, Hamzić, Memišević i Mušanović.

Adis Cibralić, predsjednik srebreničkog drugoligaša, zadovoljan je igrom svog tima.

„Uprkos lošem vremenu i neuslovnom, teškom i raskvašenom terenu, dvadesetak navijača na tribinama uživalo je u odličnoj utakmici. S obzirom da su neki igrači bili spriječeni da igraju zbog povreda koje su dobili na prethodnoj utakmici sa Milićima, a da je ekipa Bosne, koja se takmiči u Drugoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, veoma kvalitetna i jaka, zadovoljan sam i onim što su pokazali i ostvarenim rezultatom. Viđeno je dosta golova i lijepih poteza na obje strane. Prvi smo došli do vođstva, u jednom trenutku rezultat je bio i 3:1, ali je protivnički tim uspio doći do izjednačujućeg rezultata, kojim se susret i završio. Mi nastavljamo sa trenažnim procesom po planu, a već za dva dana nas očekuje i treća prijateljska utakmica sa prvoligašem Podrinjem iz Janje“, rekao je Cibralić.

Guber: Mandić, Janjić, Jašarević, Cibralić, Ćirković, Petrović, Skejić, Jevtić, Đurić, A. Avdić, Nalić, N. Avdić, Bećirović, Maksimović.

Trener: Mirko Mališić

Bosna: Bećirbašić, Hamzić, Majdančić, Ćurtović, Beširović, Omerović, A. Sakić, Mušanović, Kuralić, I. Sakić, Jahić.

T. Golijanin