Goran Bogićević proglašen najboljim asistentom u regularnom dijelu sezone 2017/2018

Goran BogicevicKošarkaški savez Republike Srpske proglasio je najbolje igrače, po statističkim parametrima, iz regularnog dijela sezone 2017/2018.

Od sezone 2017/2018. Košarkaški savez Republike Srpske proglašavaće igrače koji su ostvarili najbolje rezultate po statističkim kategorijama, i to: najbolji strijelac, najbolji skakač, najbolji asistent i najkorisniji igrač.

Izbor je vršen po statističkim podacima koji su vođeni na utakmicama 1. MLRS, s tim da su obzir dolazile samo utakmice za koje je statistika vođena na samoj utakmici. Uz uslov da je igrač odigrao najmanje 50 odsto utakmica.

Goran Bogićević, Bratunčanin, igrač KK „Prijedor“ i KK „Bratunac“ proglašen je najboljim asistentom sezone sa prosjekom od 7.52 poena po utakmici, odnosno 173 asistencije ukupno.

Goran je rođen u Bratuncu 1985, a prve košarkaške korake napravio je u tadašnjem košarkaškom klubu “Vihor“ u Bratuncu. Pošto je završio srednju školu, na studije odlazi u Banja Luku, gdje nastavlja karijeru u KK “Radivoj Korać“.

Poslije završetka studija, vraća se u svoj rodni grad, gdje igra košarku i radi kao trener mlađih selekcija u Košarkaškom klubu Bratunac. Onda su ga poslovne obaveze odvele u Gacko, pa je dvije sezone igrao i za OKK “Gacko“, kada je, zahvaljujući dobroj igri i zapaženim rezultatima, dobio ponudu košarkaškog kluba “Prijedor“, čiji dres nosi več nekoliko sezona.

Čestitamo!

Najbolji strelac regularnog dijela lige je Nemanja Stanimirović iz KK Varda HE, najbolji skakač Dalibor Ilić iz SKK Student/Igokea, a za najkorisnijeg igrača regularnog dijela lige proglašen je Dalibor Ilić, takođe igrač SKK Student/Igokea.

KSRS će proglasiti najbolje iz navedenih kategorija i u doigravanju 1. MLRS.