Zmajevi: Ozbiljno na Luksemburg

Selektor BiH Mehmed Baždaravić i reprezentativac Miralem Pjanić istakli da utakmicu protiv Luksemburga, iako je ona prijateljska, shvataju vrlo ozbiljno.

„Iako je utakmica prijateljska, nama je važna. Bitno nam je šta ćemo prikazati i moramo ovaj meč iskoristiti na najbolji način. Važno je da budemo ozbiljni, disciplinovani i učinimo sve da odigramo kvalitetno i napravimo dobar rezultat”, rekao je selektor Baždarević. Opšrinije čitajte na mondo.ba

On je u međuvremenu u ekipu uvrstio i neka nova imena.

“Pozvali smo i neke nove igrače i potrudićemo se da u ove dvije utakmice svima pružimo priliku da pokažu svoju formu. Do početka kvalifikacija imaćemo dovoljno pripremnih mečeva da vidimo sa čime raspolažemo“, rekao je Baždarević.

Prokomentarisao je Meša i igrače koji su igrali prošle kvalifikacije, a sada nisu na spisku: „Niko nije otpisan. Ima tu provjerenih igrača kojih sada nije bilo na spisku, ali računamo na njih jer znamo kakve igračke i ljudske kvalitete posjeduju“.

Miralem Pjanić je svoj fudbalski put počeo upravo u Luksemburgu, gdje će sada igrati sa “zmajevima”.

„Drago mi je što sam opet ovdje. Nadam se da ćemo odigrati što bolje i pobijediti. Luksemburg će sigurno biti spreman za ovaj meč i neće biti lako kako mnogi smatraju. Moramo odigrati ozbiljno ako mislimo da dobijemo ovaj meč”.

Nakon pkonferencije za novinare u četvrtak uveče reprezentativci su odradili trening.

Utakmica Luksemburg-BiH igra se večeras u 20.15 časova na stadionu „Žozi Bartel“.

Tekst preuzet sa portala mondo.ba