Sutra derbi Guber- Bratstvo

Sutra sa početkom u 14 časova i 30 minuta u Srebrenici je na programu veliki međugradski derbi između fudbalera „Gubera“ iz Srebrenice i „Bratstva“ iz Bratunca. Oni se sastaju u okviru 17. kola Regionalne lige RS grupa Istok. Ekipa „Gubera“ je lider na tabeli i u ovaj meč ulazi sa najvećim mogućim ambicajama, a derbi ne bi bio derbi da i gosti ne dolaze sa željom da pobjede i tako uspore put srebreničke ekipe ka višem rangu.

Povodom sutrašnjeg derbija, razgovarali smo sa trenerima „Gubera“ i „Bratstva“.

Trener fudbalera iz Srebrenice uvjeren je da će njegova ekipa slaviti.

„Utakmice ove dvije ekipe su uvijek obilovale lijepim potezima i sa sobom nosile dozu iskrenog i pravog derbija, tako da i sutra očekujem dobru utakmicu. Ubijeđen sam da će moja ekipa sutra slaviti, ali ipak fudbal je fudbal i to se nikad ne može sa sigurnošću reći. Mi smo trenutno prvi na tabeli i grabimo ka svom cilju zacrtanom na početku sezone, a to je ulazak u viši rang“, optimističan je pred derbi trener „Gubera“ Drago Radović.

„Bratstvo“ iz Bratunca vezalo je tri pobjede bez primljenog gola, to im je dalo mogućnost da uhvate priključak za vodećim ekipama. U derbi ulaze sa mladom ekipom punom želje i ambicija za dokazivanjem
„Guber se nalazi na prvom mjestu i sa ambicijama da uđe u viši rang. Mi smo u posljednje vrijeme napravili dobar rezultat i popeli se na peto mjesto. Srebreničani su dosta iskusniji, imaju mnogo više utakmica u nogama, naša ekipa u prvoj postavi ima 8 fudbalera mlađih od 21 godinu, dok ekipa iz Srebrenice ima samo jednog fudbalera tih godina. Ipak nama ne nedostaje ambicija i u Srebrenicu idemo najmanje po nerješen rezultat, a potajno se nadamo i pobjedi. Dobar rezultat bi nam dao šansu za priključak vodećim ekipama na tabeli“, rekao je Miljan Mićić, trener „Bratstva“.

Sutra sve ljubitelje fudbala u Srebrenici i Bratuncu očekuje prava fudbalska poslastica. Međugradski derbi između „Gubera“ i „Bratunca“ je decenijam unazad izazivao mnogo pažnje u ovim opštinama, a nadamo se da će i sutrašnja utakmica da protekne u fer i korektnoj sportskoj borbi. Fudbalerima obje ekipe želimo mnogo sreće, a gledaocima da uživaju u lijepom fudbalu.