Fudbaleri Gubera šampioni!

Fudbaleri „Gubera“ pobjedili su na gostovanju u Šekovićima rezultatom 2:4 i tako osvojili šampionsku titulu Regionlane lige RS- grupa Istok, a samim tim i obezbjedili ulazak u viši rang, Drugu ligu RS. Strijelci za fudbalere iz Srebrenice na ovom meču su bili: Armin Smajlović koji je postigao dva gola, Siniša Jevtić i Almir Karić koji su postigli po jedan pogodak.

Tako je na najbolji mogući način završena jedna od najuspješnijih sezona za FK „Guber“. Napornim radom koji je rezultovao sjajnim partijama u prvenstvu, srebrenički fudbaleri su uspjeli ostvariti zacrtani cilj, a to je šampionska titula i ulazak u viši rang.

„Prezadovoljan sam ostvarenim rezultatom. Osjećanja sada idu od euforije pa do staloženostii. Drago nam je što smo uspjeli našem gradu i našim sugrađanima da priredimo ovakav uspjeh, Srebrenica to svakako zaslužuje. Klub je zaslužio, svojim radom nekoliko godina unazad smo pokazali da ozbiljno radimo i ovaj uspjeh je na kraju rezultat tog rada“, zadovoljan je Drago Radović, trener fudbalera „Gubera“.

Završenu sezonu Radović ocjenjuje kao napornu, ali kada se uzme u obzir postignuti uspjeh sve je mnogo lakše.

„Sezona je bila izuzetno naporna, imali smo mnogo poteškoća u toku takmičenja. Zahvaljujući agilnom radu uprave, igrača i svih onih koji su tu i oko kluba uspjeli smo da sve prevaziđemo i uspjeli smo da ostvarimo dobar rezultat. Sav naporan rad i trud se na kraju isplatio i šampionska titula je plod toga svega“, dodao je Radović.

Sljedeća sezona počinje u avgustu, a iako je rano još uvijek govoriti o planovima, u „Guberu“ se nadaju da će se dobri rezultati nastaviti.

„Još uvijek je rano govoriti o planovima za sljedeću sezonu. Planiramo da se adekvatno pojačamo da bi bili konkurentni i u višem rangu. Naš cilj je da u prvoj sezoni opipamo puls drugih ekipa i vidimo kakav je sistem takmičenja, da vidimo gdje smo i šta smo. Sigurno da naše ambicije ovdje neće stati i da ćemo u dogledno vrijeme opet tražiti ulazak u viši rang, ali do toga još ima vremena. Pripreme ćemo početi početkom jula i onda ćemo moći nešto više i detaljnije govoriti“, završio je Radović, trener novog člana Druge lige RS.

Koliko su fudbaleri „Gubera“ bili dominatni najbolje govori i podatak da su u svojim redovima imali i dva najbolja strijelca lige, to su Armin Smajlović koji je postigao 18 golova i Siniša Jevtić koji je proljetos stigao u Srebrenicu i za jednu polusezonu postigao 15 golova.

Srebreničkim fudbalerima sada predstoji pauza, a onda pripreme za novu sezonu i nove izazove u II ligi RS. Ovom prilikom želimo da im čestitamo i poželimo još mnogo uspjeha.