FK „Guber“ poražen u Karakaju, Adis Cibralić: „Dali smo šansu mlađim igračima“

Srebrenički Guber doživio je minimalan poraz 1:0 u trećoj kontrolnoj utakmici, odigranoj juče u Karakaju, sa domaćim Radničkim.

Adis Cibralić, predsjednik Gubera, kaže da je na utakmici akcenat stavljen na mlađe igrače.

„Ovo je bio jedan od mečeva na kojima prosto nismo imali sreće. Tokom cijelog susreta bili smo nadmoćniji, imali više šansi, ali nismo uspijevali dati pogodak. Utakmica je igrana na veoma teškom terenu. Mladi napadač Nalić nije iskoristio više izglednih prilika, što je na kraju rezultiralo porazom u samom finišu utakmice. Uprkos porazu, zadovoljni smo onim što je ekipa pokazala. Pružena je šansa mlađim igračima iz Guberove škole fudbala, koje ćemo forsirati u narednom periodu, jer naš cilj i jeste da se oslonimo na svoje snage, da ne moramo dovoditi igrače sa strane, kada u Srebrenici imamo mnogo talentovanih fudbalera. Nadam se da ćemo u narednoj sedmici odigrati utakmicu i sa Drinom iz Ljubovije, kao generalnu probu pred početak proljećnog dijela sezone. Od planiranih šest mečeva, odigrali smo tri, ubilježili jednu pobjedu protiv Milića, remizirali sa Bosnom iz Kalesije, poraženi od kvalitetne ekipe Radničkog, smatram da je to ipak dobar skor“, kazao je Cibralić.

U startnoj postavi Gubera bili su: Mandić, Jašarević, Cibralić, Petrović, Ćirković, Janjić, Borić, Jevtić, Nalić, Đurić i Skejić, a još su igrali: A.Avdić, N.Avdić i Smajlović.