FK „Guber“: Jakub Fejzić, Srebreničanin koji živi u Njemačkoj, poklonio klubu sportske jakne

Ljubav prema Guberu navijači iskazuju na mnogo načina. Jedan od njih, Jakub Fejzić, Srebreničanin koji već godinama živi u Njemačkoj, poklonio je klubu 25 sportskih jakni.

„Njemačka je divna zemlja, ali moje je srce u Bosni i Hercegovini, tačnije u Srebrenici. Kao navijač Gubera, vidio sam borbu predsjednika Cibralića i nastojanje da naš tim bude tamo gdje mu je i mjesto, a to je najmanje Druga liga Republike Srpske. Upravo zbog te borbe i ljubavi prema klubu i mom gradu, naručio sam sportske jakne za prvi tim Gubera. Nadam se da će im oprema koristiti u takmičenju i olakšati ove zimske dane. Čuo sam se sa predsjednikom i rekao mi je da su igrači oduševljeni, što mi je veoma drago. Ovo neće biti moja jedina podrška ovom klubu, bar dok su ovi ljudi u Upravi kluba. Smatram da je Guber obaveza svih Srebreničana i da ne možemo dopustiti da ga pomaže samo Opština. Moramo svi pomoći, naročito mi koji živimo u inostranstvu i olakšati načelniku opštine i svom klubu“, izričit je Fejzić.

Adis Cibralić, predsjednik Gubera, kazao je da je srećan što Srebreničani ne zaboravljaju svoj klub i da će ova sportska oprema fudbalerima biti veoma korisna.

T.Golijanin