FK „Guber“ danas startuje sa treninzima

srebrenicaNa srebreničkom Vidikovcu, danas u 12 časova, biće obavljena prozivka i prvi trening fudbalera Gubera.

Adis Cibralić, predsjednik drugoligaša iz Srebrenice, kaže da je ekipa spremna za početak priprema.

„Prozivku će obaviti novi trener Gubera Mirko Mališić, koji će predstaviti plan i program rada u pripremnom periodu. Ovo će, ujedno, biti i njegov prvi susret sa igračima koje će voditi u narednoj polusezoni. Na prvom treningu očekujemo dvadesetak fudbalera. U ovom prelaznom roku nije bilo nekih drastičnih promjena u timu. Ispisnice su uzeli Vedran Milošević, koji je prešao u Budućnost iz Pilice, i Ranislav Filipić, koji se vratio u Šekoviće. U ekipu su došli napadač Ratko Đurić iz Birča iz Dervente, kao i golman Ognjen Tomić iz Malog Zvornika. Kao što sam već najavljivao, seniorskom timu će se pridružiti igrači iz mlađih kategorija: Edis Avdić, Nedžib Avdić, Vladimir Petrović i Nikola Tomić. Nije nemoguće da nam se u preostala dva dana, koliko još traje prelazni rok, pridruže još 2-3 igrača, ali o tome ćemo govoriti ako dođe do realizacije“, rekao je Cibralić.

Predsjednik Gubera ističe da su već dogovoreni i rivali i termini pripremnih utakmica.

„U pripremnom periodu planirali smo odigravanje pet prijateljskih utakmica. Prva će biti odigrana na našem terenu 21.2. sa Bosnom iz Kalesije, a onda slijede susreti sa prvoligašem Podrinjem iz Janje 23.2, i sa ekipama iz Regionalne lige, tršićkim Podrinjem 28.2. i Radničkim iz Karakaja 4.3. Ostalo je još da dogovorimo termin meča sa Drinom iz Ljubovije. Najvjerovatnije je da ćemo ove četiri utakmice odigrati u gostima. Naš cilj je da do početka proljećnog dijela uigramo ekipu, poradimo na formi, i kondiciji i taktici, i spremni uđemo u borbu za prvo mjesto na tabeli Druge lige, grupa Istok, i ulazak u prvoligaško društvo“, kazao je predsjednik kluba iz Srebrenice.

Jesenji dio takmičenja Guber je završio na drugom mjestu na tabeli, sa 25 bodova. Srebreničani su, u 15 odigranih utakmica, ubilježili sedam pobjeda, četiri remija i četiri poraza, postigli 21 pogodak, a primili 20. Najbolji strijelac u ekipi je Milan Jevtić sa sedam postignutih golova.

T. Golijanin