FK „Guber“: Cibralić podnio ostavku

Adis Cibralić podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika FK Guber, na redovnoj 15. sjednici Skupštine kluba, koja je održana 21.6.2018. godine u Domu kulture u Srebrenici.

„S obzirom da sam na čelu Gubera proveo tri godine tokom kojih sam se trudio da unaprijedim rad kluba, došlo je vrijeme da ekipu podržavam sa tribina. Smatram, a i rezultati u prethodnom periodu to govore, da sam za ovo vrijeme učinio sve što je bilo u mojoj moći kako bih afirmisao Guber i vratio mu stari sjaj. Od ekipe koja je igrala u Regionalnoj ligi, klub je postao stabilan i cijenjen drugoligaš, tim za respekt. Veći dio protekle dvije sezone u drugoligaškom društvu, proveli smo u samom vrhu tabele, a ne treba zaboraviti ni da su naši strijelci uvijek među najboljim u ligi. Među veće uspjehe ubrajam i prošlogodišnji dolazak veterana nekadašnje Jugoslavije u Srebrenicu, koji su na Vidikovcu sa nama odigrali revijalnu utakmicu. Međutim, previše poslovnih obaveza sprječava me da ubuduće dajem svoj maksimum za klub, tako da smatram da je najbolje da predsjedničko mjesto prepustim nekome ko će to moći. Naravno, uvijek ću biti tu za Guber i Srebrenicu i pomoći koliko god to mogu u svakom segmentu njegovog funkcionisanja“, obrazložio je Cibralić ovaj neočekivani potez.

Pošto članovi Skupštine nisu uspjeli ubijediti Cibralića da promijeni odluku, za novog predsjednika jednoglasno je izabran Admir Divović.

Na 15. sjednici Skupštine Gubera, pored ostalog, izmijenjen je Statut, a izvršena je i revizija Uprave kluba, koja sada broji sedam, umjesto dosadašnjih 11 članova.