FK Bratstvo: Počele pripreme za Drugu ligu

Za fudbalere Bratstva odmor je kratko trajao. Bratunčani žele da spremni dočekaju svoju prvu sezonu u Drugoj ligi, grupa Istok, tako da je prozivka već obavljena.

„Protekla sezona je bila veoma naporna. Iako smo bili dominantni tokom većeg dijela prvenstva, bilo je i par padova u igri, što je i normalno ako se uzme u obzir tempo kojim su utakmice odigravane, ali i kvalitet ostalih ekipa. Moje ambicije su da uvijek igramo za gol više i tako smo i došli do ovog rezultata. Zahvalan sam svom timu na zalaganju na terenu, odgovornosti u igri i na svemu što su pružili i pokazali u ovoj zaista sjajnoj sezoni. Veliki problem sam imao zbog malog fonda igrača, dešavalo se da na većini utakmica po tri-četiri igrača budu iz omladinskog pogona, ali i oni su dali veliki doprinos rezultatu i uspjehu koji smo postigli. Vjerovao sam u ekipu, jer je imala karakter, u svim susretima su bili angažovani do samog kraja. Smatram da je suđenje u sezoni iza nas bilo na visokom nivou i pohvalio bih arbitre koji sude u regionalnoj ligi. S obzirom da znamo kvalitet ekipa koje igraju na drugoligaškom Istoku, s pripremama ćemo početi na vrijeme, kako bismo već od samog starta dobro krenuli i kako nijednog trenutka opstanak ne bi došao u pitanje. Poslije prozivke i razgovora sa igračima sagledaćemo trenutnu situaciju, vjerovatno ćemo dovesti par pojačanja, ali naša glavna snaga su i dalje igrači ponikli u Bratstvu, momci koji su se izborili za prelazak u viši rang takmičenja, kao i igrači iz omladinskog pogona“, kazao je trener Bratstva Miško Kosanić.

Bratstvo je sezonu 2017/18. godinu završilo na liderskoj poziciji na tabeli regionalnog Istoka, sa 57 bodova i skorom od 18 pobjeda, devet poraza i tri remija, postigli su 70, a primili 48 pogodaka. Almir Karić, napadač Bratunčana, među najboljim je strijelcima u ligi, sa 22 postignuta pogotka.

T. Golijanin