Emisija “Ritam“ – Gošće Ana Ostojić i Ljubica Deurić

Trenutno su aktuelna regionalna školska takmičenja u ekipnim sportovima. Tim povodom gošće naše radio-emisije “Ritam“ bile su Ana Ostojić i Ljubica Deurić, učenice SŠC Srebrenica. One su predstavljale svoju školu na regionalnom talmičenju iz odbojke, koje je održano prošle sedmice u Zvorniku.

“Osvojile smo treće mjesto, uz malo sreće, to moram da istaknem. Mislim da je važnije druženje sa saigračicama, ali i odbojkašicama drugih ekipa, od pehara koji smo dobile. Takođe, važno je predstaviti školu na najbolji način. Ranije sam trenirala odbojku, ali zbog školskih obaveza sam odustala poslije više od pet godina aktivnog treniranja. Ekipu koja je nastupila smo organizovale preko odbojkaške sekcije u okviru škole“ rekla je, između ostalog, Ana Ostojić.

“Ja sam se, takođe, aktivno bavila odbojkom nekoliko godina, ali sam na početku srednje škole prestala zbog nemogućnosti da uskladim treninge sa školskim obavezama. Sve ekipe, osim nas, koje su bile u Zvorniku sačinjene su od djevojaka koje aktivno treniraju i takmiče se. Mislim da smo protiv Bijeljine odigrale vrlo dobro, ozbirom na okolnosti“, nadovezala se Ljubica Deurić.

Na regionalnom takmičenju za odbojkašice učestvovale su ekipe iz pet škola.