Vlasenica: U nedjelju državno prvenstvo u brdskom biciklizmu

biciklizam vlasenicaVlasenica i biciklistički klub KPL „Vlasenica“ u potpunosti su spremni za državno prvenstvo u brdskom biciklizmu koje se ove godine održava upravo u Vlasenici.

Još tri dana ostalo je do početka Državnog prvenstva u brdskom biciklizmu – ELIMINATOR XCE, koje se u ovoj disciplini prvi put organizuje u Bosni i Hercegovini.

Prvenstvo će biti održano 2. jula 2017. u Vlasenici, na biciklističkoj stazi „Lijepa Ravan“.

„Kao organizatori i domaćini ovog za nas velikog sportskog događaja, spremni smo da prihvatimo i ugostimo bicikliste učesnike ovoga prvenstva iz cijele BiH. Ovih dana priveli smo kraju uređenje staze, kao i ostale aktivnosti oko takmičenja, ali i pored same organizacije na nama je i velika obaveza i odgovornost da takmičenje protekne u pravom sportskom duhu. Posebno bih naglasio atraktivnost staze koja je, mislim, jedinstvena u BiH – nalazi se u prelijepom prirodnom ambijentu okružena borovom šumom što joj daje posebnu draž, kako za takmičare tako i za publiku, a preporučio bih je i za građane Vlasenice da je u svoje slobodno vrijeme i odmor u prirodi koriste za šetnju“, rekao je Željko Lukić, predsjednik KPL „Vlasenica“.

Vlasenica24.info