Sportski vikend u Srebrenici i Bratuncu

zelja ipon tuzla takmicenjeVikend za nama obilježilo je nekoliko sportskih takmičenja, na kojima su naši klubovi ostvarili i uspjehe i poraze.

Tradicionalna liga takmičenja SRD „Drina“ Bratunac odžava se i ove godine. U nedjelju je održano drugo kolo, a pobjedu je zabilježio Zoran Nikolić. Naredni vikend će biti održano 3. i 4. kolo, kada će biti poznati pobjednici. Trojica najbolje plasiranih ribolovaca predstavljaće, kao i obično, udruženje „Drina“ na takmičenjima u BiH i Srbiji.

Košarkaši su za vikend imali uspjeha. Savladali su u 25. kolu Prve lige RS ekipu „Varda He“ rezultatom 67:65. KK „Bratunac“ trenutno se nalazi na 13. mjestu na tabeli.

Fudbaleri FK „Bratstvo“ igrali su na domaćem terenu i pritom izgubili u 22. kolu Regionalne lige-Istok rezultatom 1:2. Od njih su bolji bili fudbaleri FK „Zadrugar“ iz Donjeg Crnjelova. FK „Bratstvo“ trenutno se nalazi na 9. poziciji sa 28 bodova.

S druge strane, FK “Guber” Srebrenica gostovao je ekipi FK “Mladost” Gacko. Oni su odigrali neriješeno, 2:2.

U Srebrenici je juče održan i treći karate-turnir “Turnir mira Srebrenica 2017”, gdje je nastupilo 330 takmičara i 19 klubova iz naše zemlje.

Domaćin turnira je Karate klub “Želja Ipon” Srebrenica.

Svim uspješnim sportistima čestitamo i želimo im svu sreću u nastavku takmičarske sezone.