„Kup drinskih gradova“ okupio veliki broj takmičara iz BiH i Srbije

Danas je u na rijeci Drini u Bratuncu održano ribolovačko takmičenje „Kup drinskih gradova“. Ovo sportsko nadmetanje se tradicionalno održava svake godine u okviru kulturno-sportske manifestacije „Djurdjevdanski dani“. Ovogodišnje takmičenje je jedno od najuspješnijih do sada a učešće su uzele ekipe iz Lazarevca, Malog Zvornika, Bajine Bašte, Bijeljine, Brčkog, Loznice i Bratunca.

„Veoma smo zadovoljni današnjim pecanjem i cijelim takmičenjem. Ovo takmičenje tradicionalno okupi veliki broj takmičara što je bio slučaj i ovaj put. Pokrovitelj takmičenja je opština Bratunac, Narodna biblioteka Bratunac a jedan dio finansijskih sredstava obezbjedilo je Sportsko-ribolovačko društvo „Drina“ Bratunac“, rekao je Branko Milovanović, predsjednik SRD „Drina“ iz Bratunca.

Najuspješnija ekipa na takmičenju je ekipa Udruženja sportskih ribolovaca „Kečiga“ iz Brčkog, a Denis Burkanović, takmičar ovog sportskog kolektiva, ponio je titulu majstora staze.

„Ulovio sam danas šest kilograma sitnog kedera što je i presudilo danas. Svi takmičari su izuzetno kvalitetni što pokazuju i rezultati jer je razlika izmedju ulova svih takmičara sto-dvjesta grama. Domaćini i organizacija su stvarno na nivou i definitivno dolazimo i sljedeće godine“, rekao je Denis Burkanović, pobjednik takmičenja.

Cijelo takmičenje je proteklo u fer i korektnom nadmetanju a svi učesnici su zadovoljni ulovom.

„Prije svega vrijeme nas je odlično poslužilo. Riba je odlično „radila“, voda je bila odlična i definitivno možemo reći da je ovo možda i najbolje takmičenje do sada. To pokazuje i činjenica da su neki od kolega, ribolovaca, danas ovdje oborili i svoje lične rekorde“, zadovoljno govori Boban Filipović, sportski ribolovac iz Bratunca.

Ovogodišnje takmičenje je bilo posebno po mnogo čemu a definitivno je pravo osvježenje predstavljala ženska ekipa iz Loznice koja je učestvovala.

„Nas tri smo došle danas da zamjenimo mušku ekipu našeg ribolovnog kluba koja nije mogla da dodje. Pecanjem se bavim već 20 godina i učestvujem na takmičenjima širom zemlje, a osvoji se i neka medalja. Mi smo zadovoljne našim današnjim rezultatom, ali teško je takmičiti se sa muškim kolegama“, kaže Ljiljana Jokić iz Opštinske organizacije sportskih ribolovaca „Drina“ iz Loznice.

Neki od takmičara koji su danas prvi put učestvovali na ovom takmičenju su oduševljeni prije svega Drinom ali i stazom u Polomu.

„Ovde su zaista mnogo bolji uslovi za ribolov nego na Kolubari. Ovdje je fantastično, ma super. Danas sam upecao 4,5 kilograma ribe što je moj lični rekord. Definitivno ćemo doći ponovo“, kaže Mihajlo Arsenijević iz Ribolovačkog kluba „Turbina-Vreoci“ iz Lazarevca.