Milići: Džudista Srđan Savić sedmi na Balkanu

dzudo srdjanSrđan Savić, član džudo kluba “Milići”, bio je sedmi na Balkanskom prvenstvu U-18,  koje je minulog vikenda održano u Tekirdagu u Turskoj. Na putu do Turske, Srđan je u kategoriji kadeta do 90 kg ponio titulu prvaka RS i okitio se zlatnom medaljom, dok je na prvenstvu BiH u istoj kategoriji osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.

“Pobijedio sam u jednoj borbi, dvije sam izgubio, i od ukupno 14 takmičara, ja sam bio sedmi”, kaže Srđan i dodaje da je konkurencija bila jaka.

Srđan podsjeća da su pripreme za Balkansko prvenstvo trajale od početka godine, što mu je omogućilo da bude u dobroj formi.

“U Turskoj sam boravio četiri dana, dva dana sam se takmičio a tokom slobodnog vremena imali smo priliku da posjetimo neke znamenitosti i druge gradove, poput Jedrena, strare prestonice Turske”, kaže Srđan.

Džudo je u Srđanovoj porodici tradicija, a on se ovim sportom, kako kaže, bavi od svoje šeste godine.

“Moj otac je trener, a ljubav prema džudou rodila se dok sam gledao treninge koje je držao moj otac”, kaže Srđan i dodaje da trenutno odmara jer je sezona takmičenja u okviru državnih prvenstava završena.

Izvor: Radio Magic