Kristina Milošević- zlatna djevojka

U subotu, 19. marta u Banja Luci je održano Prvenstvo Bosne i Hercegovine za seniore u karateu. Na prvenstvu su nastupila 22 kluba iz BiH, a svog predstavnika imao je i karate klub „Želja ipon“ iz Srebrenice.

Kristina Milošević osvojila je zlatnu medalju u borbama u kategoriji do 68 kilograma. Ovom medaljom Kristina je nastavila svoj pobjednički niz koji traje već godinama unazad. Nastup u Banja Luci je imao specifičnu vrijednost za uspješnu sportistkinju.

„Ovo takmičenje je imalo poseban značaj za mene. Mnogo mi znači ova medalja jer sa sobom nosi i tri boda koja će možda biti i presudna za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, koje će se održati početkom maja ove godine. Svoju formu tempiram baš za to prvenstvo i nadam se uspješnom nastupu u Francuskoj“, rekla nam je Kristina Milošević.

Put do zlatne medalje nije bio nimalo lak. Konkurencija je bila izuzetno jaka, a svi su imali isti cilj da se popnu na pobjedničko psotolje. Dodatnu težinu i značaj ove medalje daje i činjenica da je takmičarka „Želja ipona“ na takmičenje u Banja Luku otišla povrijeđena.

„Veoma sam zadovoljna postignutim rezultatom, a moram da priznam da nije bilo nimalo lako. Imala sam problema sa povredama tokom priprema za takmičenje, do poslednjeg momenta nisam znala da li ću uopšte moći nastupiti u Banja Luci. Moja želja da nastupim i probam da dam svoj maksimum je ipak na kraju presudila. Stisla sam zube i izašla na borilište, rezultat je na kraju došao kao nagrada za sav trud i naporan rad, a u ovom slučaju i pretrpljeni bol“, osvrće se na put do zlata, Kristina Milošević. alt

Nedovoljno spremna fizički za ovakvo takmičenje, svaka borba je bila novi izazov, koji su na kraju uspješno savladani.

„Zbog nemogućnosti da dam svoj maksimum u fizičkom smislu u svaki meč sam ulazila potpuno koncetrisana i spremna da taktički nadmudrim protivnice. Nije lako zadržati koncetraciju kada ste pod povredom, ipak ispred mene je bio jasan cilj i na kraju sam preserćna što sam uspjela sve prepreke da prebrodim i dodjem do zlata“, nije krila zadovoljstvo takmičarka srebreničkog kluba „Želja ipon“.

Nastupom u Banja Luci, Kristina Milošević je pokazala u čemu je razlika između šampiona i svih drugih. Šampioni uvijek nađu način, stisnu zube, zaborave sve prepreke i dođu do svog cilja. Svi drugi traže izgovore i lako odustaju, a Kristina Milošević može da bude primjer svim mladim sportistima i nadamo se da će i u budućnosti donositi najsajnija odličija u Srebrenicu.