KK „Miloš Delić“ ostvaruje zapažene rezultate

milos_delic_1Karatisti KK „Miloš Delić“ iz Bratunca ostvaruju zapažene rezultate na svakom takmičenju na kojem učestvuju. Već smo pisali o tome da su na upravo završenom republičkom takmičenju takmičari ovog kluba osvojili ukupno dvanaest medalja, od čega četiri one najsjajnije. Treninzi KK „Miloš Delić“ se obavljaju u porodičnoj kući Sretka Vitora, trenera KK „Miloš Delić“.

„Ja sam ovdje imao neopremljen poslovni prostor od 86 kvadratnih metara, podigao sam kredit i riješio da taj prostor preuredim u karate salu da bi djeca mogla vježbati ovdje kad god žele i kad god mogu“, govori Vitor u izjavi za UPSMedia

U klubu trenutno trenira sedamdesetoro djece u pet uzrasnih kategorija, a treninzi se odvijaju po grupama. Između deset i dvanaest mladih takmičara čini svaku od grupa.

„Naši treninzi se obavljaju svaki radni dan uz to da nekad treniramo i po dva ili tri puta dnevno kada se pripremamo za veća takmičenja“, govori Sretko Vitor.

Jedno od takmičenja o kojima govori Sretko održano je u ponedjeljak, kada je osvojeno dvanaest medalja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Ipak, trener kluba skromno kaže:

„Za ovo takmičenje se nismo posebno pripremali, mi smo radili obične treninge koje svakodnevno radimo, tako da se nismo posebno spremali“.

milos_delic_2Osvajačice medalja na republičkom takmičenju su bile i sestre Ana Marija i Magdalena Vesić.

„Treniram karate pet godina i imam 111 medalja. Zahvaljujem se treneru zato što me je svemu naučio“, kaže Ana Marija Vesić.

Njenu stariju sestru Magdalenu smo pitali šta bi se dogodilo da Ana Marija stavi svih svojih 111 medalja odjednom oko vrata.

„Mislim da bi joj otpao vrat. Imam i ja 114 medalja, pa znam kako bi to bilo“, ponosno kaže Magdalena.

I dok pišemo ove redove, mladi takmičari KK „Miloš Delić“ se pripremaju za nova takmičenja. U svojoj istoriji ovaj uspješni kolektiv je osvojio preko šest hiljada odličja, klub je „dao“ 50 karate majstora, a osvojena je i prva svjetska medalja u istoriji Bratunca.