KK „Želja Ipon“ i dalje niže odlične rezultate

zelja ipon balkansko prvenstvo turskaNa karate-prvenstvu Balkana koje je održano u Turskoj, karatistkinje KK „Želja Ipon“ ostvarile su ogroman uspjeh.

Balkansko prvenstvo je održano od 19. do 21. maja, a za učešće na takmičenju izborile su se kata-tim djevojčica u sastavu: Merjema Peštalic, Kristina Stanojević i Andrea Janković, pritom osvojivši dvije medalje, srebrnu i bronzanu. Kristina Stanojević je nastupila i pojedinačno.

 

Ona je u konkurenciji djevojčica 11 godina osvojila srebrnu medalju u izuzetno jakoj konkurenciji, dok su kata-tim djevojčica (Merjema, Kristina i Andrea) 10-11 godina osvojile 3. mjesto i bronzanu medalju. Takođe, Kristina Stanojević je i najbolja takmičarka u reprezentaciji BiH jer je jedina koja je uspjela da osvoji dvije medalje na ovom prvenstvu. 

„Balkansko je bilo zaista jako kvalitetno, jer na ovakva takmičenja idu samo najbolji iz svake zemlje, i nije bilo lako doći do medalje. Mi smo imali 100% učinak i oba naša nastupa su završila na pobjedničkom postolju. Za dlaku nam je izmaklo finale u ekipnoj konkurenciji, kao i zlatna medalja u pojedinačnoj, ali zbog toga imamo još veći motiv i želju za radom i uspjehom. Želim da se zahvalim svima na velikoj podršci, sponzorima, ali i opštini Bratunac koja je obezbijedila novac za naše dvije takmičarke“, ponosno je izjavila trener KK „Želja Ipon“ Kristina Milošević.

Uspjeh takmičarki je još veći kada u obzir uzmemo činjenicu da je na prvenstvu učestvovalo 11 zemalja i preko 800 takmičara.

Sve čestitke našim vrijednim djevojčicama i, naravno, treneru!