Karatisti „Želja ipona“ uspješni u Zvorniku i Srebreniku

Karatisti srebreničkog karate kluba „Želja ipon“ su proteklog vikenda uzeli učešće na dva takmičenja. Da su u dobroj formi, najbolje pokazuju medalje koje ovog vikenda stižu iz Zvornika i Srebrenika. U Zvorniku su osvojene po dvije zlatne i srebrne medalje, kao i jedna bronza. Turnir u Srebreniku je privukao interesovanje ljubitelja karatea širom Bosne i Hercegovine, a učešće je uzelo više od 500 takmičara. Izuzetno jaka konkurencija nije smetala takmičarima iz Srebrenice da pokažu koliko vrijede. Karatisti „Želja ipona“ su se šest puta okitili najsjanijim odličijem u pojedinačnoj konkurenciji, dok su se zlatu radovali jednom i ekipno. U Srebreniku su još osvojene i tri srebrne medalje, kao i jedna bronza u ekipnoj konkurenciji.

Postignuti uspjeh govori da se u Srebrenici trenira vrijedno i naporno.

„Zadovoljni smo učešćima na turnirima u Zvorniku i Srebreniku. Medalje uvijek dođu kao potvrda, ali i satisfakcija za dobar i naporan rad. Konkurencija je bila izuzetno jaka, pa nema sumnje da ove medalje dobijaju još više na značaju. Nadamo se da će naši takmičari nastaviti da treniraju vrijedno i da ćemo se uskoro opet svi zajedno radovati novim uspjesima“, rekla nam je Kristina Milošević, trener i takmičar karate kluba „Želja ipon“. 

Karatisti iz Srebrenice nemaju mnogo vremena za odmor jer ih već u aprilu očekuju izazovi na državnom prvenstvu koje je ujedno i izborno za balkansko prvenstvo koje je na programu u maju ove godine.