Fjuri predao titule, okreće se lečenju

Britanski bokser se dobrovoljno odrekao šampionskih pojaseva, da bi se u potpunosti posvetio rehabilitaciji.

Tajson Fjuri i zvanično više nije šampion sveta u WBO i WBA kategoriji bokserskih „teškaša“.

Britanac se dobrovoljno odrekao šampionskih pojaseva i najavio da želi u potpunosti da se posveti rehabilitaciji.

„Osvojio sam titule u ringu i verujem da bi trebalo da ih izgubim u ringu, ali pošto nisam u mogućnosti da ih branim, doneo sam emotivnu i tešku odluku da predam šampionske pojaseve. Svim konkurentima želim uspeh, a ja se okrećem novom izazovu u svom životu, za koji znam da ću, kao i protiv Klička, uspeti da ga savladam“, poručio je 28-godišnji Fjuri, za kojeg se nedavno ispostavilo da je bio pozitivan na kokain.

U intervjuu za magazin „Roling Stoun“, britanski bokser je rekao da je kokain koristio da bi se izborio sa depresijom, a njegovi promoteri Henesi sports najavili su da će se sada posvetiti lečenju.

„Iz poštovanja prema organizacijama i čitavom bokserskom sportu, Tajson je doneo odluku da vrati pojaseve. Takav potez daće mu vreme i prostor da se u potpunosti posveti rehabilitaciji, bez ikakvog pritiska i uz svu potrebnu lekarsku negu i podršku svoje porodice“.

Pošto je revanš između Fjuria i Vladimira Klička otkazan po drugi put, kao novi protivnik Ukrajincu u borbi za titulu pominje se Britanac Entoni Džošua, teškaški šampion IBF verzije. Navodno, meč bi mogao da bude organizovan već u decembru.

izvor:

mondo.ba