Dejan Vitor šampion BiH u karateu

Na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u karateu za seniore, održanom u Banja Luci u subotu, Dejan Vitor, takmičar karate kluba „Miloš Delić“ iz Bratunca osvojio je prvo mjesto čime je postao višestruki prvak BiH.

Dejan Vitor je zadovoljan ostvarenim rezultatom, a ističe da je to rezultat napornog rada.

Prezadovoljan sam svojim uspjehom i ovo je rezultat svakodnevnog rada i treniranja. Ova medalja je i medalja mog trenera koji je svoje ogromno znanje prenio na mene. Ostvareni rezultat treba da mi bude i motiv za budućnost, da se trudim da ovakvih uspjeha bude što više“, zadovoljan je postignutim rezultatom Dejan Vitor, karatista iz Bratunca.

Karate klub „Miloš Delić“ dugo godina postiže zapažene rezultate u ovom sportu. Trener bratunačkih karatista Vitomir Sretko, je zadovoljan ostvarenim rezultatom U Banja Luci.

„Kao trener ne mogu da budem nezadovoljan. U jakoj konkurenciji, Dejan je pokazao koliko je spreman. Borbe su bile odlične i kvalitetne. Naš svakodnevni trud i rad je urodio plodom i najbolja nagrada za to je ovo prvo mjesto. Idemo dalje, nastavljamo svakodnevni rad, jer uvijek postoji prostora za napredak i uvijek se može bolje. Nama sada predstoje pripreme za Prvenstvo Evrope u Francuskoj, koje će biti održano u maju ove godine“, rekao nam je Vitomir Sretko.

Učešće na takmičenju su uzela 22 kluba iz Bosne i Hercegovine.