“Dobar dan, regijo“ – KK “Bratunac TRB“ večeras završava sezonu

KK “Bratunac TRB“ večeras igra završnu utakmicu ove sezone. U goste dolazi ekipa KK “Kakanj“. Obje ekipe su već ranije obezbijedile opstanak. Tim povodom u našoj radio-emisiji gostovali su mladi košarkaši Miloš Milošević, Ivan Jokić i Dušan Maksimović, kao i predsjednik kluba Srđan Šarenac.

“Sezona nije bila laka, bilo je mnogo problema na svim poljima, kako sa povredama igrača, tako i sa stvarima van kluba na koje nismo mogli da utičemo. Međutim, mislim da je ovo dobar rezultat u ovakvoj konkurenciji gdje tri ekipe ispadaju, a mi ćemo vjerovatno završiti kao sedmi. Treba imati u vidu da ovu ligu igraju timovi iz samo šest gradova, a mi, kao mali grad, u tom smo društvu. Uradili smo veliku stvar i za Košarkaški savez Republike Srpske, jer će naš savez naredne sezone imati četiri tima u ovom takmičenju, naspram ovogodišnja dva. Sada smo za sezonu iskusniji, stabilniji i sve će biti lakše od naredne sezone. Zamjerili su nam kako nemamo domaćih igrača, a evo danas su tu sa nama tri mlada košarkaša, koja su ponikla u našem klubu. Osim njih, još dva naša omladinca su dobijala šansu ove sezone, kada je bilo prilike za to. Dvojica od njih su svaki dan putovali na trening po 30-40 kilometara, pa procijenite koliko je to odricanje. Zahvaljujem se Opštini Bratunac, posebno načelniku, kao i našim sponzorima. Takođe, zahvaljujem se i Vama na dobroj saradnji tokom cijele sezone“, rekao je Srđan Šarenac.

“Ovo je bilo veliko iskustvo za nas. Imali smo priliku da treniramo i igramo utakmice sa iskusnim i kvalitetnim košarkašima, neki od njih su bili i reprezentativci. Svakako nam to mnogo znači i postali smo uz njih i mi bolji. Trudili smo se damo maksimalan doprinos ekipi. Takođe, imali smo priliku da vidimo kako funkcionišu i u kojim uslovima rade drugi klubovi i da obiđemo više gradova. Trudili smo se da svaki minut koji dobijemo iskoristimo na pravi način. Nije lako uskladiti obaveze u školi sa sportom, ali volja je najvažnija“, nadovezali su se Ivan, Dušan i Miloš.

Večerašnji meč počinje u 18 časova, a ekipa koja trijumfuje završiće prvenstvo kao sedmoplasirana.