“Dobar dan regijo“ – gost Željko Lazić, predsjednik FK “Bratstvo“

Gost emisije “Dobar dan regijo“ Omladinskog studija za Srebrenicu i Bratunac bio je Željko Lazić, predsjednik FK “Bratstvo“ iz Bratunca. Tema razgovora bio je predstojeći derbi meč protiv srebreničkog “Gubera“, kao i proljećni dio Druge lige Republike Srpske – Istok.

“Uspješno smo počeli drugi dio sezone, trijumfom na domaćem terenu protiv “Budućnosti“ iz Pilice. U subotu u 14.30 nas očekuje lokalni debi protiv “Gubera“ i mi se nadamo da ćemo osvojiti sva tri boda, mada ne bismo bili nezadovoljni ni sa jednim bodom. Napravili smo neke promjene u ekipi i pojačali se sa nekoliko novih igrača. U ovom meču bićemo jači i za dva igrača koji nisu igrali prošli meč, Draška Kuljanina i Alju Smajlovića, ali imamo i dva igrača koji neće igrati zbog kartona“ započeo je priču Željko Lazić.

FK “Bratstvo“ igra, uglavnom, sa igračima iz sopstvenog omladinskog pogona.

“U meču protiv ekipe iz Pilice igrali smo sa tri igrača iz kadetske selekcije. Ti momci su 2002. godište i sigurno ćemo im dati značajnu šansu i u nastavku sezone. Jača liga omogućava mlađim igračima da više napreduju i budu bliže klubovima koji su finansijski jači. Pozivamo sve dječake i djevojčice od 7 do 12 godina da dođu na naše treninge, koji se održavaju utorkom, četvrtkom i vikendom u terminima od 10 i 14 časova“ nadovezao se Lazić.

Finansijska situacija je problem većine klubova kod nas.

“Imamo određene probleme, jer smo dobili manje sredstava nego što nam je potrebno, ali siguran sam da ćemo uspjeti da se izborimo sa tim. Naravno, ova liga je mnogo skuplja od regionalne, ali sam siguran da ćemo se izboriti i igrati ovu ligu i naredne sezone“ konstatovao je predsjednik FK “Bratstvo“.

Utakmica između “Gubera“ i “Bratstva“ na programu je u subotu od 14.30 na stadionu u Srebrenici. Tim iz Bratunca je trenutno 12. na tabeli sa 15 osvojenih bodova, dok su Srbreničani 14. sa 14 osvojenih bodova.