“Dobar dan regijo“ – gost Duško Bajić – trener FK “POLET“

Gost naše radio emisije “Dobar dan regijo“ bio je Duško Bajić, trener FK “Polet“ Kravica, igrač šampionske generacije Željezničara iz 1972. godine, bivši reprezentativac Jugoslavije i trener koji je sa ekipom “Boksita“ iz Milića osvojio prvu titulu šampiona Republike Srpske. Glavna tema je bila sezona koja je u toku, kao i ambicije i vizija FK “Polet“, ali smo malo pričali i o njegovoj igračkoj i trenerskoj karijeri.

“Cilj “Poleta“ je da ima ekipu koja igra lijep fudbal sa mnogo golova i ekipu koja igra fer. Nije najvažnija stvar da uvijek pobijedimo. Imali smo mnogo odlazaka u toku zimske pauze, ali smo i doveli nove mlade igrače. Većina njih je dobila šansu u prvom meču polusezone i iskoristila je na pravi način, u pobjedi nad “Jardanom“ 5:1. Mislim da trenutno imamo ekipu koja je konkurentna svim ekipama u ligi i ekipu koja može da napreduje. Pored mladih igrača, koje sam pomenuo, imamo i par iskusnijih koji već dugi niz godina igraju u “Poletu“. Trenutno smo četvrti, ali kao što sam rekao sam plasman nam nije najvažniji. Atmosfera u ekipi je odlična i to je ono što me raduje. Moram da istaknem da trenutno u regiji imamo dva kluba koja igraju drugu ligu, a  u oba tima ima fudbalera koji su se afirmisali, tj. pokazali, u dresu našeg tima. Svako ko želi da proba da se bavi fudbalom je dobrodošao i u “Poletu“ će dobiti priliku da pokaže šta zna“ prokomentarisao je Duško Bajić.

Dotakli smo se kao teme i njegove fudbalske i trenerske karijere.

“Počeo sam da igram za prvi tim “Željezničara“ kao vrlo mlad. Učestvovao sam u osvajanju titule 1972. godine, a saobraćajna nesreća mi je prekinula karijeru u dvadesetdrugoj godini. U međuvremenu sam odigrao pet mečeva za mladu reprezentaciju Jugoslavije i dva puta bio pozvan u seniorski tim. Kasnije sam počeo da se bavim trenerskim poslom, a nakon ratnih dešavanja osvojio sam prvu titulu šampiona Republike Srpske sa ekipom “Boksita“ iz Milića. Nakon toga sam došao u Bratunac da treniram FK “Bratstvo“ i ovdje sam ostao“ rekao je Duško Bajić.