Cibralić: FK „Guberu“ je potreban trener sa licencom

FK GUBERAdis Cibralić, predsjednik FK „Guber“ Srebrenice, iskazao je stav Uprave kluba, povodom odlaska Draga Radovića sa čela stručnog štaba srebreničkog drugoligaša.

„Nakon odlaska dugogodišnjeg trenera Emira Bektića, u januaru 2016. godine, moj izbor za novog trenera Gubera, koji je već bio na putu u viši rang takmičenja, budući da je polusezonu završio na prvom mjestu u Regionalnoj ligi, grupa Istok, bio je Drago Radović. Neosporno je da je Guber sa njim na čelu stručnog štaba postigao zapažene rezultate. Ipak, postojali su i problemi koji su nanosili štetu samom klubu i koje on nije bio zainteresovan da riješi, uprkos našoj spremnosti da učinimo sve što je u našoj moći.

Drago Radović je jedan od trenera koji nema licencu i stav Uprave je bio da se to mora riješiti. Pored toga što smo od FS RS sankcionisani kaznom od 1000 KM, dešavalo se da zbog neposjedovanja licence sudije trenera udalje sa klupe tokom utakmice, što je loše uticalo na samu ekipu. Članovi Upravnog odbora Gubera, Hadžić i Petrović, obavijestili su Radovića da mora donijeti licence, kako bi nastavio obavljati posao trenera. Upravni odbor je čak bio saglasan da klub snese troškove licenciranja, iako nema tu obavezu, jer je licenciranje obaveza samog trenera, ali se trener sam mora prijaviti na seminar. Moram napomenuti da, kada klub uplati licenciranje, nosilac licence može voditi bilo koji klub, bez obaveza prema onom ko je istu i uplatio, jer se licenca daje na njegovo ime. Troškovi licence uopšte nisu zanemarljivi, ali je klub pristao da to snese kako bi imao licenciranog trenera. Međutim, Radović to nije ispoštovao, nije se prijavio za licenciranje i došli smo u situaciju da bi  klub morao ponovo plaćati kazne ili da trener igrače na utakmicama vodi sa tribina. Umjesto licenci, od dosadašnjeg trenera dobili smo ultimativan zahtjev za povećanje naknade za 50 posto za dolaske na treninge i utakmice. Naravno, ovo nije bilo prihvatljivo u sezoni koja još traje i za koju su već ugovorene naknade.

Žao mi je zbog Radovićeve odluke da napusti klub. Biće teško u nastavku sezone bez njega, ali Uprava će pronaći rješenje i za ovaj problem, kao i za mnoge druge do sada“, istakao je Adis Cibralić, predsjednik srebreničkog Gubera.

Do angažovanja novog trenera, Guber će sa klupe voditi predsjednik Cibralić, koji planira da uskoro izvrši prozivku igrača i počne pripreme za nastavak sezone.

Izvor: Sportdc.net

One thought on “Cibralić: FK „Guberu“ je potreban trener sa licencom

  • januar 12, 2018 at 12:46 pm
    Permalink

    Podrska upravi

Comments are closed.