Bratunački košarkaši ispisuju istoriju kluba

Da Košarkaški klub „Bratunac TRB“ ne planira igrati epizodnu ulogu u elitnom rangu takmičenja, pokazala je i pobjeda pred domaćim navijačima nad ekipom Kaknja, stabilnim dugogodišnjim premijerligašem. Uprkos tome što je u malim sredinama poput Bratunca uvijek prisutan nedostatak novca, ovi mladi ljudi nastavljaju svoj san koji su započeli još prošle godine osvojivši titulu šampiona Republike Srpske.

Ognjen Radić, trener Košarkaškog kluba „Bratunac TRB“, zadovoljan je organizacijom u timu, ali i time što će naši košarkaši stati na teren sa zvučnim imenima klubova koji su već dobro uigrani. Igrači nisu opterećeni, kaže trener, košarku igraju jer to vole, a svaka pobjeda koja dođe na taj nači još je slađa.

„Mogu reći da sam jako zadovoljan angažovanjem mojih igrača na terenu, igrali su sa velikom energijom. Za četrnaest dana u Bratuncu imamo ponovo utakmicu, to su sve zvučna imena klubova koja dolaze u Bratunac. To su ekipe jako velikog kvaliteta, sa jako velikim budžetima u odnosu na naš. Igramo sasvim opušteno, novajlije smo u ligi i organizaciono i u svakom smislu smo novajlije.  Nemamo nikakav pritisak rezultata, na nama je da se borimo i svaka pobjeda koja dođe će biti plod naše rasterećenosti“, rekao je Radić za UPSMedia.

Većinu ekipe čine igrači iz Bratunca, ali su ove sezone kao pojačanje došli i novi igrači iz Amerike i Srbije.  Košarkaš Vesli Alkeger iz Amerike već nekoliko mjeseci boravi u Bratuncu, te nam je iznio svoja iskustva.

„Kao prvo, dolazak ovdje je pravi blagoslov. Grad me je dočekao otvorenog srca. Tokom utakmice svi nam pokazuju da smo dobrodošli, a mi želimo da im uzvratimo dobrim partijama“, rekao je Vesli Alkeger.

Košarkaškom klubu „Bratunac TRB“ pridružio se i Stefan Nikolić iz Srbije, koji je takođe već nekoliko mjeseci u Bratuncu.

„Ovo mi je prva godina da igram bosansku ligu, uglavnom sam igrao u drugim zemljama. Razlog zašto sam došao u Bratunac je to što mi se svidela ta cela priča oko stvaranja novog tima, jednostavno dobio sam informaciju da će ovo biti stabilna ekipa, da će organizacija biti na profesionalnom nivou i to se pokazalo“, rekao je Stefan.

Da su igrači još spremniji, potvrdio nam je Dane Dragičević, sportski direktor ovog kluba. Pojačanje u timu je bilo neophodno, te su igrače pažljivo birali tokom ljeta.

„Tim smo pažljivo sklapali celo leto, dobili smo dobre igrače, sklopili smo dobar tim. Pored igračkih kvaliteta, bili su nam bitni ljudski kvaliteti. Ovo je jedan veći nivo nego prošle godine i morali smo dovesti pojačanja, bez kojih bismo teško igrali“, rekao nam je Dane Dragičević.

Bez obzira što dolaze iz mnogo manjeg grada od svojih konkurenata, bratunački košarkaši, a i publika koja ih bodri, vjeruju da će ovi mladi momci ostvariti svoj cilj. Kako se čini, na zadovoljstvo brojnih navijača, u Košarkaškom klubu „Bratunac TRB“ žele da nastave sanjati san koji su započeli prošle sezone.

Autor: Maja Davidović