Bratstvo danas dočekuje Jedinstvo

FK BratstvoBratstvo, novajlija na drugoligaškom Istoku, u 4. kolu, na Gradskom stadionu u Bratuncu dočekuje Jedinstvo iz Brčkog.

S obzirom da Brčaci dolaze sa namjerom da nastave pobjedničku seriju, a Bratunčanima je prva pobjeda u višem rangu pred domaćom publikom imperativ, sigurno je da će ovo biti jedan od najzanimljivijih mečeva u ovom kolu.

„Danas dočekujemo lidera na tabeli, ali to ne znači da smo se unaprijed predali. Brčaci su favoriti u ovoj utakmici, ali moja ekipa, poslije dva nesretna poraza, mora da pokaže snagu i igru koja nas je dovela do druge lige. Jedinstvo je igrama u prethodna tri kola pokazalo da ozbiljno konkuriše za prvu ligu, ali nadam se da ćemo uspjeti da ih na kratko zaustavimo u Bratuncu. Nama je pobjeda potrebna da bi ekipa povratila samopouzdanje, da ponovo krenemo sa odličnim partijama, kojima smo obilježili prethodnu sezonu, i da dokažemo da smo ravnopravan rival svim ekipama u drugoligaškom društvu“, kazao je Miško Kosanić, trener Bratstva.

U prva tri kola Jedinstvo je vezalo tri pobjede i jedina je ekipa koja nije primila nijedan pogodak, dok je klub iz Bratunca startovao remijem, nakon koga su uslijedila dva poraza.

Utakmica počinje danas u 17 sati na stadionu u Bratuncu.

T. Golijanin