Sokolac: Pronađen sa rekordnom količinom alkohola u krvi

alkoholMarko Kanostrevac, poznati alkoholičar sa Sokoca pronađen je jutros u nesvjesnom stanju u kanalu u blizini Sarajeva.

Prema laboratorijskim nalazima Policijske uprave Grada Sarajeva, Kanostrevac je imao preko 4 promila alkohola u krvi. Zanimljiva je činjenica da je to najveća količina alkohola izmjerena na ovome području u posljednjih 10 godina.

Čak i stariji djelatnici policije sa ovih prostora tvrde da ovakav slučaj ne pamte.

Podsjetimo, već sa 2 promila alkohola u krvi osoba ima velike smetnje u ravnoteži, fizičkoj kontroli, govoru i shvaćanju, zamućuje se vid, sa 2 do 3 promila osoba je izgubljena i dezorijentisana. Moguće je da ne osjeća bol pri ozljedi, javlja se povraćanje, a može doći i do gušenja, sa više od 3 promila osoba može pasti u komu, što je jednako nivou hirurške anestezije…

Slučaj nesretnog Kanostrevca je stvarno poseban, jer je došao svijesti kada su ga pronašli stanovnici obližnjeg romskog naselja.

„Vidio sam tog gospodina jutros kad sam sakupljao staro željezo“, kaže očevidac Šaban, vođa spomenutog naselja te nastavlja, „Nije bio uopšte svjestan o čemu priča, taj pijani Marko Kanostrevac pitao me jesam li vidio pivo u zraku, pivo na struju… struja-pivo, tako nešto je mrmljao. Ma kakva struja pa mi ovdje ni vode nemamo“, rekao je Šaban novinarima.

Kanostrevac je zadržan u bolnici na daljnjim pretragama, ali na njegovu sreću život mu nije u opasnosti te će se potpuno oporaviti.

Izvor: Novosti24.net