Prodaje se trotočkaš iz serije „Mućke“

Kombi iz serije MuckeVjerovatno najpopularniji trotočkaš koji se pojavio na britanskoj televiziji, trotočkaš porodice Trotter iz serije „Mućke“, naći će se na aukciji 11. novembra u Londonu.
Čuveni žuti Reliant Regal kombi s registarskim brojem „BWC 94F“, koji su vozili Del Boy i Rodney Trotter, datira iz 1968. godine i korišćen je u božićnom specijalu serije Mućke (Only Fools and Horses) iz 2002. godine ‘If They Could See Us Now’.
Tada su se dva junaka odvezla njime u Monako. Takođe je korišćen i u BBC-ovom  jednosatnom dokumentarcu o seriji ‘The Story of Only Fools and Horses’.
Dokumentacija koju je sa tadašnjim vlasnikom Johnom Mansfieldom razmijenio BBC potvrđuje autentičnost vozila.
Na satu stoji pređenih 71.778 milja, ima motor od 598 kubika i 25 konjskih snaga! Registrovan je do juna 2018. godine i prodaje se sa originalnim uputstvom za upotrebu.
Nestandardne presvlake iz specijala ostale su u njemu, kao i krznene kockice koje vise sa retrovizora. NaTrotockas iz serije Mucke gumenim patosnicama je ispisano „Del Boy“ (s vozačeve strane) i „Rodney“ (kod suvozača).
Kupac će dobiti i plastičnu seks-lutku na naduvavanje, koja se u serijalu vidjela kroz zadnje staklo.
Kako navodi britanski Telegraph, automobil izgleda identično kao u seriji, sa sve čuvenim natpisom „Trotters Independent Trading Co“.
Nick Whale, direktor aukcijske kuće Silverstone Auctions koja prodaje Relianta, kaže:
„Del Boyev automobil je jedan od najprepoznatljivijih automobila u istoriji komedije na BBC-u. Imati auto iz serije na aukciji je velika čast i siguran sam da će privući gomilu ljudi“.

Izvor: Radio Sarajevo