Najbizarniji muzeji širom svijeta

muzejiOd Muzeja penisa na Islandu, preko Muzeja propalih veza u Hrvatskoj – širom svijeta nalaze se muzeji sa nesvakidašnjim eksponatima i umjetničkim djelima.

Bizarno, nečuveno i ponekad jezivo – ovo su muzeji koje svakako treba obići.

Muzej penisa, Island

Islandski falusni muzej u Rejkjaviku može da se pohvali najvećom kolekcijom primjeraka falusa na svetu. Posjetioci mogu da vide kako ljudski muški polni, tako i polne organe morskih i kopnenih sisara.

Internacionalni muzej WC šolja, Indija

Ovaj muzej u Nju Delhiju vodi vas na uzbudljivo putovanje kroz istoriju kanalizacije. Podijeljen je u tri sekcije, drevnu, srednjovjekovnu i modernu, i sadrži eksponate od prve ručno napravljenje WC šolje, do onih sa oštricom, savremenih u Japanu i Koreji.

Muzej vampira, Francuska

Muzej se nalazi na periferiji Pariza i sadrži privatnu kolekciju samoproklamovanih ’vampirologa’. Izloženi eksponati obuhvataju i mrežu za hvatanje vampira iz deventaestog vijeka, mumificarnu mačku i napunjen samostrijel specijalno za borbu protiv krvopija. Ovaj muzej je jedini na svijetu muzej vampira, a vjeruje se i da je uklet.

Medicinski muzej Siriraj, Tajland

U bolnici Siriraj nalazi se najjeziviji muzej u gradu, takođe poznat kao muzej smrti. Eksponati su razni, mozgovi poslije izlivanja krvi, nekoliko nogu ruku i lobanja sa ranama od metaka. U sobi patologije izloženi su embrioni sa genetskim poremećajem, a u forenzičkom dijelu nalaze se tijela žrtava nesreća, ubistava, čak i mumificirano tijelo poznatog lokalca.

Muzej instant nudli, Japan

Osnovan je devedesetih godina kao prvi muzej koji je posvećen hrani. Muzej prati istoriju ove namirnice, a posjetioci mogu da odaberu neke od mnogobrojnih ukusa i naprave svoju željenu porciju.

Muzej loše umetnosti, SAD

Prikazujući odbačena, monstruozna djela koja bi mnogi nazvali lošim, ovaj muzej je osvježavajuća promjena u svakodnevici nadurenih elegantnih galerija na koje smo navikli.

Muzej propalih ljubavnih veza, Hrvatska

Muzej sadrži kolekciju predmeta (uključujući i sjekiru korišćenu za razbijanje namještaja partnera koji je varao) iz prošlih veza, koje su donirali ljudi slomljenog srca širom svijeta.

Muzej ogrlica za pse, Velika Britanija

Više od 130 ogrlica pokazuju kako su se bogato njegovali aristokratski psi. Ogrlice su izrađene od zlata, srebra i ukrašene dragim kamenjem.

Podvodni muzej u Kankunu, Meksiko

Topla, kristalno čista voda Karipskog mora predstavlja galerijski prostor za više od 400 živopisnih skulptura. Sve skulpture napravljene su od ph neutralne gline, tako da one izgledaju kao da se tu nalaze vijekovima.