Miss BiH za 2016. godinu je Halida Krajšnik

Halida Krajšnik je najlepša djevojka Bosne i Hercegovine, odlučeno je na izboru za Miss BiH koji je održan u Sarajevu. Novoj Miss BiH titulu je zvanično predala prošlogodišnja pobjednica Marijana Marković.

Pobjednica će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na izboru Miss Svijeta 2016 koji će se održati 20. decembra u Washingtonu.

Za prvu pratilju proglašena je Dina Kahrimanović, a za drugu pratilju Lejla Šećerbegović.

Miss fotogeničnosti je Suzana Pržulj, a Miss internet Sedina Batalević. Miss ABC Fashion TV model za 2016. je Irena Dujmenović, dok je miss televotinga Tamara Lukić.

Manifestacija ljepote koju je vodila Sanja Popović, održana je u Kongresnom centru hotela Terme na Ilidži, a u finalu je učestvovalo 20 najljepših djevojaka iz naše zemlje.

Izbor za Miss BiH ove je godine promovisao mladost, ljepotu, inteligenciju, pozitivne vrijednosti našeg društva. Također, organizatori su istakli posebnu promociju tema od općeg interesa, kao što je udomljavanje pasa lutalica. Ovogodišnja akcija manifestacije nosila je naziv „Spasi jedan život i usvoji! Pomozimo im! Prekrasni psi koji traže svoj novi dom!“.

U muzičkom dijelu programa gledatelje su zabavljali Amir Kazić Leo i Hanka Paldum. Manekenke modne agencije ABC Models predstavile su najnovije modele modne kuće Carmen Line i Daniel’s, a oficijelne modne kuće izbora Miss BiH 2016 bile su Shooter, Timeout, Deichmann, Exclusive Lingerie i Anastasija Fashion.