Britanska škola pretvara avion u učionicu

Učenici u školi Milton Hall u Essexu će uskoro imati priliku pohađati nastavu u privatnom avionu.Cessna Citation je ranije korištena kao privatni avion, a sada će postati učionica za učenike. Ranije ovog mjeseca ga je škola otkupila kako bi ga pretvorila u učionicu koja će „inspirisati kreativno pisanje“.

Avion je u školsko dvorište dopremljen pomoću kamiona s kranom, a zvaničnici štkole tvrde da je jeftiniji od izgradnje nove učionice.

Kada bude opran, očišćen i oslobođen nepotrebnih stvari, u avion će moći stati 15 učenika. Opširnije čitajte na www.klix.ba

„Djeca žele ući u avion, ali ga prije toga moramo učiniti sigurnim“, izjavio je PR menadžer škole Jon Baker. Nakon što bude očišćen, avion će dobiti nova aluminijska krila.

„U avion će, kada bude završen, moći ući polovina razreda. Djeca su već pisala priče o tome šta misle kako je avion dospio u školsko dvorište“, dodao je Baker.

Kada avion bude spreman, škola će ga koristiti i za informatiku. Prilagođavanje aviona će trajati četiri mjeseca. Tekst preuzet sa portala www.klix.ba