Baterija napravila ogroman problem proizvođaču

Prodaja Galaxy Note 7 modela privremeno je stopirana.

Da li nešto nije u redu sa baterijom Galaxy Note 7 telefona ili sa tehnologijom koja je zadužena za punjenje?

Samsung upravo pokušava da dođe do odgovora jer su se u vrlo kratkom vremenskom roku dva Note 7 uređaja pokvarila, odnosno, eksplodirala im je baterija prilikom punjenja.

Nove informacije koje stižu iz Južne Koreje otkrivaju da je kompanija privremeno stopirala isporuku Galaxy Note 7 telefona lokalnim operaterima kako bi istražila slučaj i eventualno rešila problem.

Kako izvor informacije navodi, Samsung je pokupio telefone na kojima je eksplodirala baterija kako bi ih ispitao. Od kompanije se očekuje da uskoro dođe do rešenja.

Pre nekoliko dana pojavila se prva vest u vezi sa Galaxy Note 7 i baterijom koja je eksplodirala. Ovo svakako zvuči veoma opasno, ali se dešavalo i ranije. Mada, ovde su u pitanju uređaji koji su eksplodirali u Koreji. Na svu sreću, niko nije povređen.

U međuvremenu, isporuka globalne verzije telefona nije stopirana. Ali, ukoliko planirate da nabavite ovaj model, nemojte ga ostavaljati bez nadzora u toku punjenja. Takođe, dodatnu opremu koja nije originalna, ne bi trebalo koristiti, piše BGR.

izvor:

mondo.ba