Bratunački ribolovci najbolji na Kupu Bajine Bašte

Nagrade najuspješnijim pojedincima i ekipama uručio je poznati prirodnjak i TV voditelj Jovan Memedović, a pobjedniku je pored trajnog pehara, kao nagrada za pobjedu pripao i prelazni pehar koji će narednih godinu dana krasiti vitrine SRD „Drina“ iz Bratunca. Sve čestitke bratunačkim ribolovcima!

Read more

„Pokreni se, promjeni s(v)e u doba korone“- Omladinska emisija u realizaciji mladih iz Birča i Zenice

U današnjoj emisiji “Tema dana” emitovali smo treću emisiju “Pokreni se, promjeni s(v)e” koja se bavi pitanjem odnosa mladih, muzike i medija u Bosni i Hercegovini za vrijeme korona virusa. Mladi iz Birča su sa vršnjacima iz Zenice podijelili svoja iskustva i aktivnosti za vrijeme izolacije zbog pojave korona virusa, zajednički kreirali radio emisije uz podršku novinara UPSMedia radija i RadiYo Aktiva iz Zenice, na čijim se frekvencijama emisije i emituju. Emisija je nastala u okviru projekta “Plugged in to positive narratives: Community journalism in Birač” koju realizuje Udruženje “Prijatelji Srebrenice” zahvaljujući podršci programa BHRI.

Read more

Načelnik Mlađenović ugostio predstavnice Bratunca na takmičenju „Ritam Evrope“

Načelnik opštine Bratunac, Nedeljko Mlađenović, ugostio je juče mlade Bratunčanke koje će našu opštinu predstavljati na prestižnom muzičkom takmičenju “Ritam Evrope”. Milica Stajić, Valentina Matić i Manela Vujić porazgovarale su sa načelnikom i od njega su dobile veliku podršku u ovom muzičkom poduhvatu.

Read more

ROCK SOLID BIRAČ: Uskoro škola rocka za mlade iz Birča!

Ovom prilikom UPSMedia i Gnijev anđela pozivaju sve zainteresovane da se prijave na učešće u rok školi, jer je ovo idealna prilika da se otvore nove mogućnosti, nauče nove stvari i upoznaju novi ljudi. Za sve iz susjednih opština prevoz na časove u rok školu biće besplatan. Prijave traju do 20.06.2020, ne propustite priliku i prijavite se!

Read more

21. maj – Svjetski dan kulturne različitosti

Generalna skupština UNESCO-a usvojila je, u novembru mjesecu 2001. godine, Univerzalnu deklaraciju o kulturnoj različitosti, te proglasila 21. maj Svjetskim danom kulturne različitosti za dijalog i razvoj. Cilj je produbljivanje, razumijevanje i promicanje svijesti o važnom odnosu kulture i razvoja. Kulturološka različitost treba biti pokretačka snaga razvoja utemeljenog na toleranciji, međusobnom poštovanju, razumijevanju i prihvatanju. 

Read more

„Kulturni nokaut“ – Šta je zajedničko Gnjidi, Pacovu, Jarcu, Krmku i Kurjaku? Baš ništa – osim što su poznatiji po nadimku nego po vlastitom imenu

Nadimci se obično dodjeljuju po milju i dragosti nekoj osobi, ali nerjetko i po animozitetu. Naš narod je maštovit, pa se drugo ime dobije po fizičkoj ili karakternoj osobini, izvedenicama iz imena i prezimena, po nasljedstvu, od oca ili djede. Učestalo je i da neko dobije nadimak po geografskom porijeklu.

Read more

„Dobar dan, regijo“- “Ekonomska i profesionalna ranjivost medija su povećane tokom pandemije”, intervju sa Zlatanom Musićem

U današnjoj emisiji “Dobar dan regijo” razgovarali smo sa Zlatanom Musićem, službenikom za ljudska prava u OSCE Misiji u BIH, a u okviru projekta Medijske slobode. Povod za razgovor je sastanak sa medijima iz zone odgovornosti terenske kancelarije OSCE Misije u Srebrenici, kao i medijima iz Tuzle i. Brčkog, a koji je inicirao OSCE u BiH.

Read more

„Omladinski program“- O Međunarodnom danu medicinskih sestara i korona virusu sa Valentinom Matić i Jovanom Todić

Jovana Todić i Valentina Matić, učesnice  škole novinarstva za mlade „Plugged in to Positive Narratives: Community Journalism in Birač“, koje je realizovalo Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) i članice novinarske sekcije iz OŠ „Branko Radičević“ iz Bratunca za vas su danas pripremile „Omladinski program“ na UPSMedia radiju. Njih dvije su za danas pripremile kraće eseje i radove o Međunarodnom danu medicinskih sestara koji se obilježava svake godine na današnji datum, 12. maja, ali su se dodatkle i neizostavne teme, korona virusa.

Read more