Titanik 2 isploviće 2022. godine: Replika slavnog broda ploviće istom rutom preko Atlantika

U brodu će biti gotovo sve biti identično, od monumentalnog drvenog stepeništa, kabina 1. 2. i 3. razreda s restoranima do palube broda i mosta.

Australska prijevozna kompanija „Blue Star Line“ objavila je kako za tajkuna i političara Klajva Palmera (Clivea) gradi Titanik 2 koji će biti replika originalnog broda iz 1912. U brodu će biti gotovo sve biti identično, od monumentalnog drvenog stepeništa, kabina 1. 2. i 3. razreda s restoranima do palube broda i mosta.

Titanik 2 biće zapravo prava kopija slavnog broda iz 1912. godine, potonulog nakon sudara sa santom leda. Razlika će ipak biti u tome što će novi brod imati puno veći broj spasilačkih čamaca i biće opremljen modernim navigacijskim sistemom i radarom.

Brod bi trebao krenuti na svoju prvu plovidbu 2022. godine, a moći će primiti 2.400 putnika, te imati 900 članova posade. Svoju atlantsku rutu započeće poput svog prethodnika u Sautemptonu u Velikoj Britaniji te je završiti, ovoga puta nadamo se sretno, u Njujorku.

Cijene karata još uvijek nisu objavljene, no s obzirom na to da je u izgradnju već uloženo više od 500 miliona dolara, zasigurno iste neće biti pristupačne svima.

Izvor: Avaz.ba