„Tema dana“ sa Radovanom Petkovićem

U Bratuncu i ove godine biće održana sedmodnevna kulturno-sportska manifestacija „Đurđevdanski dani- Bratunac 2019“, koja počinje 30. aprila, a završava se 6. maja. U današnjoj emisiji „Tema dana“ ugostili smo Radovana Petkovića, direktora Doma kulture u Bratuncu. Sa Radovanom smo razgovarali o programu ovogodišnje manifestacije. Petković je u našoj emisiji premijerno najavio koncert Jelene Tomašević.

„Za 30. april i 1. maj smo pružili šansu našim osnovcima i obdaništu da predstave svoj program koji su pripremili.Od 2. maja očekuje nas odbojkaški turnir, kolektivna izložba likovnih radova, a uveče smotra folklora. Petak, odnosno 3. maj, vjerovatno dan koji će najviše publike privući. Ujutru imamo kros, a uveče na trgu koncert Jelene Tomašević. U subotu 4. maja biće organizovan KUP Drinskih gradova Bratunac 2019, zatim uveče koncert na trgu, a gostovaće muzička grupa „Katera“ iz Istočnog Sarajeva i naravno Gnijev Anđela. Nakon toga, nedjelja 5. maj očekuje nas turnir u košarci i ponedjeljak 6. maj obilježavamo slavu Opštine Bratunac, lomljenjem slavskog kolača.

Zahvaljujući koncertu Jelene Tomašević, sigurno će doći dosta ljudi i ova manifestacija će se podići zasigurno na veći nivo. Očekujem da će publika biti zadovoljna, da će izvođači biti zadovoljni, kojim ćemo pružiti priliku da se afirmišu. Mislim da je ovo jedan kvalitetan i probran program.

Iskoristiću priliku da najavim Rok festival, koja je sljedeća manifestacija u našoj organizaciji. I još ovo premijerno najavljujem kod vas da će u našem gradu biti organizovani i Dani Srbije u Republici Srpskoj. To je planirano za drugi dio godine. Vjerovatno će to biti septembar ili oktobar, a možete očekivati šarolik program“-rekao je, između ostalog, Radovan.