„Tema dana“ sa Milojkom Živanović

U današnjoj emisiji „Tema dana“ ugostili smo Milojku Živanović iz Bratunca. Tema naše emisiji bila je promocija Milojkine knjige „Kofer uspomena“,. Promocija je zakazana za 15. april u Domu kulture u Bratuncu od 19 časova.

„Intenzivno se bavim pisanjem tri do četiri godine. Pored poezije pišem i prozu, a ovo je moja prva knjiga poezije. Inspiraciju isključivo pronalazim u sebi, jer ja imam tako neki turbulentan život i željela sam da ispričam to nekome, da me razumije i eto, papir me saslušao. Pjesmama oslikavam svoj život.

Pokušala sam sačuvati prolaznost jednog vremena. Mi kako starimo, sve nam se ljepše čini ono vrijeme za nama. Spakovala sam sve u jedan kofer kako bih sačuvala to vrijeme. U njemu su sve moje uspomene. Mnogi će prepoznati svoje živote u mojim pjesmama. Dosta ljudi ima turbulentne živote. Naziv za knjigu je došao spontano. Napisala sam jednu pjesmu „Kofer uspomena“, te je tako i knjiga dobila svoje ime. Pored pjesme uspomena, volim da pišem o prirodi. U svakom godišnjem dobu nađem sebe.

Vrijeme je uticalo takođe na objavljivanje moje knjige. Uvijek su mi se takve stvari činile nedostižne. Mislila sam da samo neko može objaviti knjigu. Zašto ja ne mogu da budem taj neko? Sve što znam, ja sam uvijek krila i ponižavala. Mislila sam da taj neko bolje radi i na kraju sam skupila hrabrosti da objavim knjigu. Moja knjiga je objavljena 10. marta, ali eto sada se odlučujem i za promociju.

Poručila bih mladima da čitaju što više i da zapisuju dijelove iz života“- rekla je, između ostalog, Milojka Živanović.