Omladinski program – Gost: Valentina Matić (30.4.2019)

U ovosedmičnoj emisiji „Omladinski program“, na talasima Omladinskog studija za Srebrenicu i Bratunac ugostili smo Valentinu Matić, učenicu osmog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“. Muzičkim i dramskim nastupom, večeras od 19 časova na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu, osnovci će otvoriti tradicionalnu manifestaciju „Đurđevdanski dani-Bratunac 2019.“ Jedna od učesnica u večerašnjem programu je Valentina, koja nam je otkrila šta nas to sve očekuje večeras.

„Program je i ove godine raznovrsan. Večerašnji program će otvoriti naši najmlađi i najslađi učenici, sa par njihovih pjesama. To će biti jedan mali hor. Osim hora, tu su i dramske sekcije.  Biće tu par dramskih komada u kojima će učestvovati mlađi učenici. Mislim da će se ovaj dio posebno dopasti publici. Nakon toga, nastupiće veliki hor i ja sam članica velikog hora.

Čast mi je učestvovari u ovoj manifestaciji i čast mii je što smo dobili priliku da predstavimo ono što smo pripremali. Nastupam od petog razreda. Nemam tremu, ovo je samo jedan vid lijepog druženja. Ovo loše vrijeme nas neće spriječiti da nastupimo. Mi smo tu da uljepšamo publici dan. Ukoliko bude kiše nastup će se održati u prostorijama Doma kulture u Bratuncu.

Ova manifestacija mi je najdraža. Divno je pratiti ovaj program, ali i bit dio njega. Mi kroz ovakve aktivnosti njegujemo kulturu, tradiciju, ali se takođe i povezujemo. Pozivam sve koji su slobodni da dođu, zagarantovana je dobra zabava.“-rekla je, između ostalog, Valentina.