Omladinski program – Gost: Olja Babić, vokalni solista (7.5.2019)

U današnjem izdanju „Omladinskog programa“, naš gost je bila mlada i talentovana Olja Babić, vokalni solista iz Bratunca. Olja se muzikom bavi još od prvih dana djetinjstva i prve nastupe je imala već sa sedam godina. Pored muzike, Olja je i jedno od najprepoznatljivijih lica bratunačkog KUD-a „Most“, u kome je prisutna i dok je ova folklorna postavka bila aktivna pod imenom „Sveti Vasilije Veliki“. Iza Olje je niz nagrada, uspjeha i priznanja, brojnih takmičenja na kojima osvajala, uglavnom, prva mjesta, a rado viđen je gost u brojnim gradovima, kako naše zemlje, tako i susjednih država, a čest je gost i televizijske publike.

„Iza mene je dosta takmičenja, ali posebno bih istakla, kada je riječ o nekom skorijem takmičenju, Zlatni glas Posavotamnave, za koje sam slučajno čula i odlučila sam da se pojavim. Tu sam dobila baš pozitivne komentare i od nekih velikih muzičkih imena kao što su Darko Lazić, Ivana Šašić, Dragan Pantić, Nela Vidaković i drugi. Za finale sam odlučila da otpjevam pjesmu „Otac“, posvećenu mom ocu, koji je nažalost tokom takmičenja preminuo, a koji mi je bio najveća podrška“ – rekla je Olja, između ostalog.

Pored brojnih manifestacija, takmičenja, ali i upravo završenih „Đurđevdanskih dana“ u Bratuncu, koje je upravo Olja otvorila svojom sjajnom interpretacijom istoimene, tradicionalne pjesme „Đurđevdan“, ova talentovana mlada solistkinja, iza sebe takođe ima učešće na brojnim televizijskim takmičenjima, danas veoma popularnih kod televizijske publike, kao što su „Neki novi klinci“ i „Pinkove zvezdice“.

Autor: MILADIN TRIŠIĆ

Fotografija: UPSMedia