Sve je spremno za OK Fest

Sve je spremno za treće izdanje OK Festa- festivala za mlade koji se održava u čarobnom ambijentu prirode Nacionalnog Parka Sutjeska.
Ova festivalska avantura rezultat je entuzijazma i ljubavi prema prirodnim bogatstvima NP Sutjeska te kao takva, i ove godine, nastavlja svoj život sa jasnim ciljem – „oživjeti“ NP Sutjeska te vratiti mlade generacije iz cijelog regiona u ovaj fantastični prirodni ambijent upravo, dobrim programskim sadržajem i pozitivnom energijom.

Ukoliko još niste uplatili vaše mjesto u OK kampu, ne brinite niste zakasnili, mjesta još ima i moći ćete ga uplatiti na licu mjesta po dolasku na Tjentište. OK kamp se otvara u četvrtak 30.06. od 09:00.

Festival se održava 1/2/ 3 jula a i ove godine nastupiće velike regionalne zvijezde:

1. juli: Babe – Vlatko Stefanovski Trio – Laibach
2. juli: Who See – Kolja i grobovlasnici – Bajaga i instruktori
3. juli: Edo Maajka – Kultur Shock – Viva Vox

Naravno kao i uvijek nabolja zabava rezervisana je za OK kamp i OK stage na kojem će nastupiti: ZAA, Dječaci; Artan Lili; Stereo Banana.

Nakon završetka programa na main stage-u zabava se nastavlja na OK stage-u OK kampa, gdje će publiku do ranih jutarnjih časova zabavljati DJ Kawiar (Mika/SOPOT), DJ BDAT DZUTIM (Timbe/Bad Copy) i DJ Coyote (Eyesburn).

Od ove godine publika na OK Festu moći će se opustiti uz zvuke džeza i klasične muzike ba Relax stageu. Naime, ljubitelji dobrog zvuka imaće priliku da uživaju uz 01. juli – Flutete i Libertango, 02. juli Jazz Poesy Cabaret i Bambus, 03. juli Combine Quartet i East Time.

Lovefest i OK Fest nastavljaju zajedničku partnersku saradnju i ove godine, želeći i nastojeći da okupe i ujedine mlade ljude iz cijelog regiona kroz muziku, druženje i kamp. OK Fest i ove godine nastavlja sa partnerskom i prijateljskom saradnjom sa Operacijom kino i Sarajevo film festivalom, sa kojima će zajedno tokom OK fest-a, 01/02/03 jula u fantastičnom ambijentu ljetnjeg kina na Tjentištu svim učesnicima omogućiti uživanje u svjetskim, evropskim i regionalnim filmskim ostvarenjima. Zajedničkom saradnjom obogatićemo program cinema zone OK Festa i stvoriti sjajan ugođaj i ambijent za sve ljubitelje filmskog platna.

 Tekst preuzet sa mondo.ba