Preminuo „peti“ član Bitlsa

Džordž Martin, muzički producent, poznat kao „peti član `Bitlsa`“ zbog rada kojim je uobličio tu grupu, umro je u 90. godini.Martin je smatran za najuspješnijeg producenta u istoriji popularne muzike, a u „Ginisovoj knjizi rekorda“ upisano je da je imao više od 50 albuma koji su dostigli prvo mjesto na listama u periodu od pet decenija samo u Velikoj Britaniji i SAD. Više pročitajte na   http://mondo.ba/a641233/Magazin/Showtime/Preminuo-peti-clan-Bitlsa.html

„Neka Bog blagoslovi Džordža Martina, mir i ljubav za DŽudi i njegovu porodicu. Džordž će nam nedostajati“, napisao je na „Tviteru“ Ringo Star, bubnjar „Bitlsa“.On je potom objavio crno-bijelu fotografiju legendarne grupe sa Martinom, s porukom: „Džordže, hvala ti za ljubav i ljubaznost“.

Informaciju o Martinovoj smrti potvrdio je njegov menadžment.

„Potvrđujemo da je ser Džordž Martin umro u miru u svom domu sinoć, u utorak, 8. marta“, navodi se u saopštenju.

Martin je radio kao producent, saradnik i mentor „Bitlsa“ – Džona Lenona, Pola Makartnija, Džordža Harisona i Ringo Stara.

Muzičari iz čitavog svijeta objavljuju na „Tviteru“ poruke saučešća i posvete povodom smrti ovog muzičkog producenta.

„Legende se vraćaju kući!“, napisao je Leni Krevic, a Boj Džordž je objavio da je Martin bio „džentlmen i legenda“.

Britanski ministar kulture Džon Vitingdjel izjavio je da je Martin bio „stariji državnik britanske pop-muzike i kreativni genije“.

Tokom šezedestogodišnje karijere u muzičkoj industriji, Martin je producirao skoro sve albume „Bitlsa“, a radio je i sa Džefom Bekom, grupama „Amerika“, „Čip trik“ i ostalima.

Tekst preuzet sa portala http://mondo.ba/