Počeo treći „OK fest“

Na Tjentištu je juče počeo „OK fest“, na kojem će tri dana mladi iz svih krajeva bivše Jugoslavije uživati u muzičkim nastupima poznatih bendova iz regiona, ali i u prirodnim ljepotama Nacionalnog parka „Sutjeska“.

Veče za pamćenje sinoć su svim posjetiocima priuštili bend „Babe“ koji je napravio odličnu atmosferu i zagrijao publiku pred izlazak sjajnog virtuoza na gitari Vlatka Stefanovskog i njegovog tria u čijem su nastupu svi posjetioci istinski uživali.

Pravu euforiju u publici izazvao je izlazak legendarnog slovenačkog benda Laibach, jednog od najautentičnijih muzičkih sastava u svijetu koji je poznat po specifičnoj scenografiji i sveopštem konceptu nastupa koji izlazi iz klasičnih koncertnih okvira. Do ranih jutarnjih časova nakon nastupa velikih zvijezda publiku je zabavljao DJ Mika iz grupe Sopot.

Prije početka bogatog muzičkog programa drugi dan OK Festa nastavlja se raftingom i planinarenjem. Osim za dobru muziku, večeri su rezervisane i za odlična filmska ostvarenja. Operacija kino i Sarajevo film festival i ovoga puta izabrali su sjajna ostvarenja, čija će projekcija biti u našoj cinema zoni, a za sve ljubitelje sedme umjetnosti večeras u 21:00 časova biće prikazan film “ Tragovi sandalovine“.

Direktor „OK festa“ Dubravko Suvara istakao je da je osnovni cilj da se ukaže na važnost Nacionalnog parka.

„Uvijek volim da napomenem da je ovo mjesto nekada posjećivalo milion posjetilaca, uglavnom mladih. Rat je učinio svoje, neki drugi ljudi su htjeli da se ovaj prostor zaboravi, a naša misija je da mu damo ponovo značaj i taj naš cilj i trud su prepoznali publika i sponzori“, rekao je Suvara.

On je naveo da „OK fest“ okuplja bivšu Jugoslaviju i da se očekuje da će za tri dana kroz Tjentište proći oko 30.000 mladih ljudi.

Otvaranju festivala prisustvovao je i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, koji je poručio da je ovo odlična promocija omladinskog turizma i Nacionalnog parka „Sutjeska“.

„Vlada Republike Srpske je podržala ovaj festival i ove godine i siguran sam da ćemo izvući pozitivne stvari iz ove priče, da bismo u narednim godina otklonili sve nedostatke, a vidjeli smo da nedostaju smještajni kapaciteti“, rekao je Gluhaković.

Svi smještajni kapaciteti na području opštine Foča su popunjeni, a u Dolini heroja na Tjentištu pod šatorima je oko 2.500 kampera.

izvor:

mondo.ba