Pjevač Phil Collins prekinuo penziju, kreće na evropsku turneju

Engleski pjevač Phil Collins odlučio je prekinuti penziju te će krenuti na evropsku turneju.

Collins je zakazao koncerte u Londonu, Parizu i Kelnu. Fanovi će ponovo moći uživati u hitovima poput pjesama „The Air Tonight“ i „Against All Odds“. Prvi koncert će biti održan u junu u dvorani Royal Albert Hall u Londonu, a potom će pjevač nastupiti u Parizu i Kelnu.

Englez se povukao iz svijeta muzike nakon što zbog oštećenog nerva nije mogao svirati bubnjeve. Iako se donekle oporavio, na novoj turneji će najvjerovatnije samo pjevati.

„Mislim da ću samo pjevati, jer smatram da ne mogu svirati bubnjeve kao nekada. Međutim, moj sin Nicholas (15) će biti na sceni. Već je sjajan bubnjar“, rekao je Collins.

On je prošle godine imao nastup za fondaciju Little Dreams, a njegov sin je svirao bubnjeve. U augustu je na otvaranju US Opena također otpjevao dva hita.

„Mislio sam da ću se povući tiho, no, zahvaljujući mojim fanovima, porodici i podršci umjetnika, pronašao sam strast za muzikom i nastupima. Predomislio sam se, živim sa svojom djecom koja žele da idem na put, uradim neke nove stvari, tako da nema razloga da to ne učinim“, kazao je pjevač.Evropska turneja će nositi naziv „Not Dead Yet Live“.

Collins je imao više hitova u Top 40 Velike Britanije osamdesetih godina više nego bilo koji drugi pjevač. Slavu je stekao kao bubnjar, a potom i frontmen grupe Genesis. Solo debi je imao 1981. godine, kada je objavio album „Face Value“ na kojem je bio hit „Air Tonight“. Među ostalim hitovima su pjesme „Easy Lover“, „You Can’t Hurry Love“, „One More Night“ i „Another Day In Paradise“.

Koncerti u dvorani Royal Alber Hall će se održati 4, 5, 7, 8 i 9. juna sljedeće godine. U Kelnu će Collins nastupati 11. i 12. juna, dok će u Parizu pjevati sedam dana kasnije.

Prodaja ulaznica za koncerte počinje 21. oktobra.

izvor:

klix.ba