Ovo je najsrećnija pjesma na svijetu!

Brojne studije su pokazale da muzika može da utiče na raspoloženje, a ova pjesma proglašena je „najsrećnijom“.

Dobrovoljci studije sprovedene na Univerzitetu u Misuriju tokom dvije nedjelje su slušali muziku bržeg, „veselog“ ritma, a rezultati su nedvosmisleni – slušanje muzike (bilo kog žanra) poboljšava raspoloženje!

Neurolog Jakob Jolij je nakon toga pronašao formulu „srećne pesme“, istražujući 126 pjesama komponovanih do 50 godina unazad. Zaposleni u britanskoj kompaniji „Alba“ su odgovorili na pitanje koja pjesma ih čini najsrećnijim, a neurolog je u obzir uzeo i njihove odgovore.

Da bi otkrio koje pjesme najbolje podižu raspoloženje, analizirao je koliko bitova u pjesmi se čuje u minutu, koja je tema pjesme, o čemu govori tekst.

– Obrazac je jasan. Prosječan tempo „srećne“ pjesme je brži od ritma prosječne pop pjesme. U prosječnoj pop pjesmi se čuje oko 118 bitova u minutu, dok „srećne“ pjesme imaju prosječan tempo od 140 do 150 bitova u minutu – rekao je neurolog.

Koja to pjesma onda ispunjava kriterijum „srećne“ pjesme i „zaradila“ je dvije trećine glasova volontera? Queen – Don’t Stop Me Now!

izvor:

RTRS