Aerosmith – oproštajna turneja 2017!

Legendarna američka rok grupa Aerosmith sljedeće godine kreće na oproštajnu svjetsku turneju, najavio frontmen Stiven Tajler.

Poslije 46 godina, legendarni rokeri iz grupe Aerosmith odlučili su da je vrijeme za kraj.

Tvorci mnogih hitova („Crazy“, „Don’t Want to Miss a Thing“, „Crying“, „Janies’ Got a Gun“, Livin’ On the Edge“, „Dream On“, „Amazing“, „Pink“, „Girls of A Summer“, „Walk This Way“ sa RUN DMC…), narednu, 2017. godinu, provešće na oproštajnoj turneji, najavio je frontmen Stiven Tajler.

„Volim ovaj bend, zaista, i želim da odagnam sve sumnje koje bi iko mogao da ima u vezi sa tim… Idemo na oproštajnu turneju, ali samo zato što je vrijeme za to. Nikada to nismo uradili”, rekao je Tajler u emisiji Hauarda Sterna.

Stern, koji je bio šokiran ovom izjavom, tražio je dodatnu potvrdu od Tajlera:

„Da, sledeće godine“.

A ostali iz benda to znaju? Gitarista Džo Peri?

„Mhhhm“, odgovorio je Tajler.

Tajler se pritom našalio na račun bendova poput Who i Kiss koji su išli na oproštajne turneje, da bi potom nastavili sa radom. Iako detalji o predstojećim koncertima još nisu dogovoreni, Tajler je na pitanje o trajanju turneje, u šali odgovorio da će ona “vjerovatno trajati zauvijek”.

Aerosmith, bend nastao je u Bostonu 1970. godine, nikada nije nastupao u Srbiji, možda je 2017. godina poslednja prilika za to.

Bend ima 15 studijskih albuma, a ima i 28 svjetskih turneja iza sebe.

Izvor:

Mondo.ba