„Kulturni nokaut“- Miloš Mitrović: Online koncert KUD-a „Most“ iz Bratunca

U današnjem Kulturnom nokautu ugostili smo predsjednika Kulturno-umjetničkog društva „Most“ iz Bratunca, Miloša Mitrovića. Sa njim smo razgovarali o nedavno održanom onlajn koncertu, utiscima, kao i problemima sa kojima se susreću članovi ovog KUD-a.

Read more

Muzika: Šarac: „Naše područje ima dobru tradiciju rok muzike, od koje ne treba odustajati“

U našem radio programu ugostili smo Branislava Šarca, pjevača grupe Gnijev anđela, koji je govorio o nekim starijim hitovima.  U toku emisije puštali smo muziku po njegovom izboru. Govorio je o pjesmama koje ga vraćaju u neko prošlo vrijeme, pjesmama nastalim osamdesetih godina prošlog vijeka. Pjesme koje svi znamo, ali nismo obraćali pažnju na njih, nismo obraćali pažnju na njihov naziv, a svi ih znamo. Kvalitet muzike i aranžmana, koji je usklađen sa tekstom.

Read more

Intervjui sa polaznicima škole

U Bratuncu počinje sa radom Rock Solid Birač koji će ponuditi pet programa, a tridesetak polaznika će imati priliku da uče da sviraju gitaru, bas gitaru, bubnjeve, klavijature ili solo pjevanje. Polaznici imaju velika očekivanja, a iako neki već sviraju, većini je ovo prvo muzičko iskustvo. Pred njima je pet mjeseci intenzivnog rada i druženja.

Read more

„Pokreni se, promjeni s(v)e u doba korone“- Omladinska emisija u realizaciji mladih iz Birča i Zenice

U današnjoj emisiji “Tema dana” emitovali smo treću emisiju “Pokreni se, promjeni s(v)e” koja se bavi pitanjem odnosa mladih, muzike i medija u Bosni i Hercegovini za vrijeme korona virusa. Mladi iz Birča su sa vršnjacima iz Zenice podijelili svoja iskustva i aktivnosti za vrijeme izolacije zbog pojave korona virusa, zajednički kreirali radio emisije uz podršku novinara UPSMedia radija i RadiYo Aktiva iz Zenice, na čijim se frekvencijama emisije i emituju. Emisija je nastala u okviru projekta “Plugged in to positive narratives: Community journalism in Birač” koju realizuje Udruženje “Prijatelji Srebrenice” zahvaljujući podršci programa BHRI.

Read more

Načelnik Mlađenović ugostio predstavnice Bratunca na takmičenju „Ritam Evrope“

Načelnik opštine Bratunac, Nedeljko Mlađenović, ugostio je juče mlade Bratunčanke koje će našu opštinu predstavljati na prestižnom muzičkom takmičenju “Ritam Evrope”. Milica Stajić, Valentina Matić i Manela Vujić porazgovarale su sa načelnikom i od njega su dobile veliku podršku u ovom muzičkom poduhvatu.

Read more

ROCK SOLID BIRAČ: Uskoro škola rocka za mlade iz Birča!

Ovom prilikom UPSMedia i Gnijev anđela pozivaju sve zainteresovane da se prijave na učešće u rok školi, jer je ovo idealna prilika da se otvore nove mogućnosti, nauče nove stvari i upoznaju novi ljudi. Za sve iz susjednih opština prevoz na časove u rok školu biće besplatan. Prijave traju do 20.06.2020, ne propustite priliku i prijavite se!

Read more

Bratunac: Održana audicija za muzičko takmičenje „Ritam Evrope“

U kino sali Doma kulture u Bratuncu danas je održana audicija za muzičko takmičenje „Ritam Evrope“. Članovi žirija imali su težak zadatak da od pet, izaberu troje kandidata koji će se spremati za finale ovog takmičenja u Istočnom Sarajevu. Dva kandidata nisu prošla, što ne znači da nisu imala talenat ili kvalitet.

Read more