„Vjetrovi sudbine“ duvaju u Bratuncu

U bratunačkom Domu kulture održana je prva promocija knjige mladog pisca, Miladina Trišića. Ovaj dvadestjednogodišnjak predstavio je sugrađanima svoj prvenac, knjigu pod nazivom „Vjetrovi sudbine“, koju je posvetio svom zavičaju i prijateljima.

„Ovo je moja prva knjiga u kojoj sam pisao o svom gradu, o svojim prijateljima, ali sam u nju unio i svoje želje i nade. Prva promocija simbolično je održana, upravo, u Bratuncu, a nadam se da ću uskoro održati još jednu promociju, na istom mjestu, a naravno, pošto već dugo godina pišem, nadam se da će čitaoci držati u rukama još mnogo mojih knjiga“, rekao je ovaj perspektivni pisac.

Književnim radom Trišić se počeo baviti u ranom djetinjstvu i za svoje radove je osvajao brojne nagrade, među kojima je najznačajnija ona iz 2008.godine, kada je proglašen za najboljeg mladog pisca u Bosni i Hercegovini.

„Knjiga nije nastala preko noći, da tako kažem, ona je rezultat dugotrajnog rada. U njoj se nalaze kratke pjesme i pripovijetke o Bratuncu, o drugarstvu, o životu i mislim da će svako moći pronaći nešto zanimljivo dok bude čitao „Vjetrove sudbine“. Zaista se nikada ne zna gdje nas koji vjetar ili sudbina može odvesti“, stav je Miladinov.

Iako je zvijezda večeri bio domaćin, on se potrudio da svoje sugrađane upozna sa još jednom mladom nadom koja, kako kaže, slobodno vrijeme provodi pišući poeziju, a potvrda njenog kvaliteta su, takođe, brojne nagrade koje je osvajala.

„Uživala sam tokom promocije, prije svega, pružila sam podršku prijatelju, koji je uložio mnogo truda i rada da bi objavio knjigu, a zatim, bila mi je želja da pokažem sugrađanima svoj rad. Još uvijek nisam objavila knjigu, ali nadam se da ćemo uskoro imati priliku da ponovimo ovaj događaj na kome će svjetlost dana ugledati moja zbirka poezije“, izjavila je Teodora Košarac, mlada pjesnikinja.

Nakon promocije, mladi pisac se družio sa gostima, a svi, koji su poželjeli da se knjiga „Vjetrovi sudbine“ nađe na policama njihove privatne biblioteke, svoj primjerak su mogli kupiti u Domu kulture, a Miladin je lijepim posvetama učinio svaki primjerak posebnim. Organizatori promocije bili su Dom kulture Bratunac i Narodna biblioteka Bratunac, kojima se pisac zahvaljuje na uspješnoj saradnji.