Poklon bratunačkoj biblioteci

Izdavačka kuća „Rrom produkcija“ iz Beograda donirala je svoja najnovija izdanja Narodnoj biblioteci Bratunac. Ovo je početak saradnje između ove izdavačke kuće i biblioteka na području regije Birač.

„Cilj i ideja je promovisanje zajedništva kroz kreativni rad, jer umjetnost, muzika i ekonomija spajaju ljude. Moramo zajedno graditi i praviti mostove prijateljstva. Ja sam danas poklonio knjige u izdavaštvu „Rrom Produkcije“, a koje su bile predstavljene na prošlogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu“, rekao je Zlatomir Jovanović, predsjednik izdavačke kuće ROM Produkcije.

Jovanović je u Bratunac i Srebrenicu došao sa idejom da poveže mlade pisce ove regije i da onima, koji još uvijek nisu ušli u svijet književnosti otvori vrata tog svijeta i olakša put ka ostvarenju cilja.

„Cilj mog dolaska ovdje je, takodje, i da pokrenemo inicijativu za osnivanje književnog kluba za mlade ljude, kako bismo otkrili ko od njih ima talenat za pisanje. Održaćemo po dvije radionice u Srebrenici i Bratuncu, za mlade, koji će pisati eseje, a koje ćemo kasnije predstaviti na 61. Sajmu knjiga u Beogradu“, dodao je Jovanović.

Narodna biblioteka Bratunac prepoznala je značaj ostvarivanja saradnje sa izdavačkom kućom „Rrom produkcija“, i srećni su što su se primjerci njihovog izdavaštva našli na policama bratunačke biblioteke.

„Ovo je prvi sastanak i biblioteka je dobila dobre knjige, a nadam se da će naša saradnja biti i na višem nivou. Na narednim radionicama planiramo da uključmo i lokalnu vlast, dakle načelnike opština Bratunac i Srebrenica. Nadam se da će i književni klub zaživjeti i da će mladi iskoristiti priliku koja im se pruža“, izjavio je Slavoljub Mlađenović, direktor Narodne biblioteke Bratunac

Zahvaljujući ovom projektu, mladi književnici imaće svojevrsnu podršku u stvaranju novih književnih djela.