Danas je Sveti Sava – školska slava

Srpska pravoslavna crkva i vjernici proslavljaju danas Svetog Savu, utemeljivača srpske crkve, države i školstva. Sječenjem slavskog kolača i priredbama učenika u školama širom Srpske na svečan način biće obilježen ovaj veliki praznik kao školska slava. Savindan se slavi i u svim školama na području opština Bratunac i Srebrenica, dok je sinoć, u Domu kulture u Bratuncu održana svečana akademija povodom školske slave.

Read more

„Tema dana“ – Gost: Ljubisav Simić

U današnjoj radio-emisiji „Tema dana“ ugostili smo profesora srpskog jezika Ljubisava Simića. Profesor Simić je u petak, 01. novembra, održao promociju zbirke pjesama „Slobodno padanje“ u Narodnoj biblioteci u Bratuncu, a pored ove, posjetioci su imali priliku da se podsjete i stihova iz ostalih zbirki pjesama profesora Simića, „Hronike uspomena“ i „Gluve sobe“.

Read more

„Tema dana“ – Posjeta bibliotekara Sajmu knjiga u Beogradu

Danas smo u radio-emisiji „Tema dana“ ugostili direktora Narodne biblioteke Bratunac, Mladena Subotića i Ljubu Todorović, dugogodišnju bibliotekarku i računovođu u ovoj kulturnoj ustanovi. Naši gosti su prepuni utisaka sa ove regionalno najveće manifestacije posvećene knjizi, a biblioteku su osvježili sa oko 500 novih naslova.

Read more