Filmski karavan u Bratuncu

U Domu kulture u Bratuncu će od 4. do 6. marta biti održana manifestacija filmski karavan pod nazivom “Put filma“ u okviru koje će biti održana i radionica “Filmska škola Prvog kadra“. Organizatori ove manifestacije su produkcija “Prvi kadar“ iz Istočnog Sarajeva u saradnji sa Domom kulture Bratunac. Projekat se realizuje u cilju decentralizacije kulture u Republici Srpskoj i podržan je od strane Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Planirane su različite programske aktivnosti, kao što su projekcije dokumentarnih, kratkih, igranih i animiranih filmova visokog kvaliteta domaće produkcije. Pored projekcija filmova biće organizovano i filmsko veče sa tematskim razgovorom o filmu. Planiran je i poseban program za najmlađe, u okviru dječijeg filmskog programa, kada će biti održana i radionica “Ukratko o animiranom filmu“. U okviru edukativnog segmenta manfiestacije, realizovaće se filmska radionica, za učenike srednjih škola „Filmska škola prvog kadra – Od ideje do dokumetarnog filma“. U okviru ove radionice, svaki polaznik će snimiti kratki dokumentarni film na temu “(I) to je moj grad“. Voditelj radionice je istaknuti profesor i dokumentarista Dragan Eličić.

Ova manifestacija ima za cilj značajnu misiju decentralizacije filmske umjetnosti i kinematografije u Republici Srpskoj, pružajući mogućnost svakom građaninu opština Milići, Bratunac, Sokolac, Trnovo, Šamac i Rogatica da doživi umjetnost filma na poseban način. Ulaz je besplatan.

                                                Program

 

 

10:00

 

12 : 00

 

14 : 00

15 : 00

19 : 00

 

Petak

04.03.2016.

 

 

Dječiji filmski program

 

Radionica animiranog filma

„Ukratko o animaciji“

 

Radionica dokumentarnog filma

„Filmska škola prvog kadra“

Filmsko veče

(U okviru svečane akademije)             

 

 

Subota  

05.03.2016.

 

 

Radionica dokumentarnog filma

„Filmska škola prvog kadra“

 

 

 

 

 

 

 

Nedjelja

06.03.2016.

Radionica dokumentarnog filma

„Filmska škola prvog kadra“